Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı seçildi

CHP 33. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık seçimi için delegelerin oy kullanma işlemi sona erdi ve sayıma geçildi. Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu 1189 oyla partinin yeni genel başkanı oldu.

  CHP ' nin 33 . Olağan Kurultayı tamamlandı . Uzun yıllardan sonra ilk kez iktidar adayı olma umuduyla yaklaşık 50 bin partilinin Ankara ' ya koştuğu kurultay sonunda Kemal Kılıç ; daroğlu 1189 oyla CHP ' nin yeni genel başkanı seç ; ildi .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu teşekkü ; r konuşmasında partililere şö ; yle seslendi :

' Hepinize teşekkü ; r ediyorum . Ç ; ok ağır bir gö ; revi ü ; stlendiğimin bilincindeyim . Mustafa Kemal ' in , İsmet İnö ; nü ; ' nü ; n , Bü ; lent Ecevit ' in , Deniz Baykal ' ın koltuğuna oturuyorum . Bu koltuğa oturanlar halkı iç ; in ç ; alıştı . Gö ; revimiz asıl şimdi başlıyor . Mü ; cadeleyi ü ; lkenin her tarafına taşıyacağız . Beraber yola ç ; ıkmak zorundayız . İktidar koşusunun asıl aslanları , kaplanları sizlersiniz . Eğer bu mü ; cadeleyi sağlıklı gö ; tü ; rü ; rsek ç ; ö ; zmeyeceğimiz hiç ; bir anahtar yoktur . Bana yü ; klediğiniz gö ; revin bilincinde olarak teşekkü ; r ediyorum . Saygılar sunuyorum . '

Tarihi kurultayda resmi oy dağılımı :

CHP ' nin 33 . Olağan Kurultayında 1250 delege yeraldı . 1197 delege oy kullandı . 8 geç ; ersiz oya karşılık 1189 oy geç ; erli sayıldı . Kılıç ; daroğlu geç ; erli oyların tamamını aldı .

OY KULLANMA İŞLEMİ SONA ERDİ

Atatü ; rk Spor Salonu ' ndaki kurultayda salonun orta bö ; lü ; mü ; ne , delegelerin oy kullanması iç ; in kabinler ve oy sandıkları kuruldu .

Kurulan 40 sandıkta delegeler , genel başkanlık iç ; in oy kullanma işlemi sona erdi .

KILIÇ ; DAROĞLU OYUNU KULLANDI

CHP 33 . Olağan Kurultayı ' na tek aday olarak giren Kemal Kılıç ; daroğlu genel başkanlık seç ; imi iç ; in oyunu kullandı .

Kurultayın yapıldığı Atatü ; rk Spor Salonu ' ndan bir sü ; re ayrılarak evine giden Kılıç ; daroğlu , oylamaya geç ; ildikten hemen sonra geri dö ; ndü ; . Kılıç ; daroğlu , 2 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra , salonda bulunan partililerle sohbet etti .

Ö ; ZGEÇ ; MİŞİ

Kemal Kılıç ; daroğlu , 17 Aralık 1948 ' de Tunceli Nazimiye ' de doğdu . Ekonomist ve Maliyeci olan Kılıç ; daroğlu , Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ' ni bitirdi . Kılıç ; daroğlu , Maliye Bakanlığı ' nda Hesap Uzmanı , Gelirler Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Daire Başkanı ve Genel Mü ; dü ; r Yardımcısı , Bağ-Kur Genel Mü ; dü ; rü ; , SSK Genel Mü ; dü ; rü ; olarak gö ; rev yaptı . Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanlığı Mü ; steşar Yardımcılığı gö ; revini de yü ; rü ; ten Kılıç ; daroğlu , Hacettepe Ü ; niversitesi ' nde Ö ; ğretim Gö ; revlisi olarak ders verdi .

İş Bankası Yö ; netim Kurulu Ü ; yeliği de yapan Kılıç ; daroğlu ' nun , değişik gazete ve dergilerde yayınlanmış ç ; ok sayıda makalesinin yanı sıra ayrıca ü ; ç ; kitabı var . Ekonomik Trend Dergisi ' nce verilen ' ' Yılın Bü ; rokratı ' ' ö ; dü ; lü ; nü ; ne de sahip olan Kılıç ; daroğlu , evli ve 3 ç ; ocuk babası .

AA