Hiddink dönemi galibiyetle başladı

A milli takım, ABD kampındaki ilk hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yendi.

  A milli takım , ABD kampındaki ilk hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti ' ni 2-1 yendi .
Milli takım , Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink yönetiminde çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı .

Türkiye , New Jersey ' deki Red Bull Arena ' da Çek Cumhuriyeti ile oynadığı özel karşılaşmayı Arda Turan ve Nihat Kahveci ' nin golleriyle 2-1 kazandı .

ABD kampında oynadığı ilk maçta özellikle ilk yarıda iyi bir görüntü veren milliler 31 . dakikada Arda ' nın kişisel becerisiyle attığı golle öne geçti . 48 . dakikada Arda ' nın pasında Nihat farkı ikiye çıkardı .

İkinci golü attıktan sonra oyun hakimiyetini Çekler ' e kaptıran milli takım , 81 . dakikada Emre Güngör ' ün hatalı pasında Cerny ' nin kaydettiği gole engel olamadı .

ABD ' li hakem Mark Geiger ' ın düdük çaldığı karşılaşmaya ilk 11 ' de başlayan Okan Buruk ve Emre Aşık , kısa süre sonra yerlerini Volkan Şen ve Gökhan Zan ' a bırakarak milli formaya veda etti .

Türkiye maça Volkan Demirel , Sabri Sarıoğlu , Servet Çetin , Emre Aşık , Çağlar Birinci , Emre Belözoğlu , Okan Buruk , Selçuk Şahin , Arda Turan , Halil Altıntop , Nihat Kahveci 11 ' i ile çıktı .

Hiddink ikinci yarıda Kazım Kazım , Semih Şentürk , Selçuk İnan , Mehmet Topal , Emre Güngör ve Turgay Bahadır ' a da şans verdi .


CNN Türk