Finalin sonucunu hocalar belirleyecek

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2009-2010 sezonu final maçı Almanya'nın Bayern Münih ile İtalya'nın İnter takımları arasında bugün İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanacak. Santiago Bern...



Avrupa Şampiyonlar Ligi 2009-2010 sezonu final maçı Almanya'nın Bayern Münih ile İtalya'nın İnter takımları arasında bugün İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanacak. Santiago Bernabeu Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak dev randevuyu, İngiliz hakem Howard Webb yönetecek. Mourinho ve Van Gaal'in kozlarını paylaşacağı mücadele, Star'dan naklen yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010 sezonu şampiyonu bugün oynanacak Bayern Münih-İnter maçıyla sahibini buluyor. Hem Bayern Münih hem de İnter, bu sezon liglerinde şampiyonluk ve kupa sevinci yaşadı. Şimdi Real Madrid ve Barcelona'nın final hayalini kurduğu Barnebau Stadı'nda Avrupa'nın en iyisi olmak için kozlarını paylaşacaklar.
Bir tarafta Jose Mourinho var. Duruşu, futbol zekası ve polemikleriyle kısa sürede futbol arenasında haklı bir üne kavuştu. Porto ile başlayan çıkışını Chelsea'de devam ettirdi, İnter'de rakipsiz olduğunu gösterdi. 2004'te Porto ile kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasına Chelsea ve İnter'le ulaşamamanın ezikliğini üzerinden atması için önüne tarihi fırsat geldi. Mourinho, Barcelona yıllarında yardımcılığını yaptığı hocası Louis Van Gaal'ı finalde geçerek 'usta-çırak' anlayışını tarihe gömmek istiyor.
Diğer tarafta Louis Van Gaal. Hollanda'nın medar-ı iftiharı bir teknik adam. 'Ajax ve Barcelona gibi büyük takımları şampiyon yapmak kolay' diye başlayan eleştirileri geçtiğimiz yıl AZ Alkmaar'ı 28 yıl aradan sonra Hollanda liginde zivreye taşıyarak susturdu. Bu sezon, Bayern Münih günleri sıkıntılı başladı. 'Elindeki güçlü kadronun kalitesini sahaya yansıtamıyor' suçlamalarının muhatabı oldu. Bir ara Alman basını 'yerine gelecek isimler' listesini yayınlamasına rağmen pes etmeyerek hem kupada hem de ligde mutlu sona ulaştı. Futbolseverler, yıllarca yedek kulübesinde tuttuğu notların işe yarayıp yaramadığını Barnebau'daki finalde görecek.
Ottmar Hitzfeld, Şampiyonlar Ligi kupasını hem B.Dortmund hem de B.Münih'le kazanarak tarihteki yerini almıştı. Jose Mourinho veya Van Gaal'dan hangisi kazanırsa kazansın, Hitzfeld'in yanına adını yazdıracak. Keza Van Gaal 1995'te Ajax'la, Mourinho ise 2004'te Porto ile bu prestijli kupayı kaldırmıştı.
Finali belirleyecek isimler ise Hollandalı oyuncular gibi görünüyor. İnter'de gözler Sneijder'in, B.Münih'te Robben'in üzerinde olacak. Sneijder, serbest vuruşlardaki ustalığı ve çalışkanlığıyla, Robben ise raket gibi kullandığı sol ayağı ve hızıyla sonuca direkt etki edecek futbolcular. İnter'de Eto'o, Milito, Cambiaso ve Maicon, B. Münih'te Müler, Oliç, Van Bommel, Hamit ve Lahm neticenin tayinindeki etkili isimler. Kart cezalısı Franck Ribery'nin yokluğu Alman ekibi için dezavantaj mı avantaj mı şimdilik muamma.
İNTER: Julio Cesar, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Walter Samuel, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Esteban Cambiasso, Diego Milito, Pandev, Eto'o
B.MÜNİH: Jörg Butt, Daniel Van Buyten, Martín Demichelis, Philipp Lahm, Diego Contento, Hamit Altıntop, Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Holger Badstuber, Thomas Müller, İvica Oliç
SAAT: 21.45
STAT: Santiago Bernabau
HAKEM: Howard Webb (İngiltere)
YAYIN: Star TV

Zaman