Dünya Süt Günü

Gazi Toplum Sağlığı Merkezi'nin İlkadım Kültür Merkezi'nde düzenlediği 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinliğinde sütün hayatımızdaki önemi anlatıldı.

Dünya Süt Günü
  Gazi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İlkadım Kültür Merkezi ' nde düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr . Mustafa Kasapoğlu , İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yakup Cemil Şahin , Gazi Toplum Sağlığı Merkezi ' nde görev yapan personel ve çok sayıda vatandaş katıldı . Sütün hayatımızdaki önemine dikkat çeken Gazi Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr . Ayça Esen , " Bebeklikten çocukluğa , ergenlikten yaşlılığa kadar hayatımızın bütün dönemlerinde süt vücudumuz için en gerekli besinlerden biridir . Süt ve süt ürünleri beslenmede bebeklik ve çocukluk dönemlerinin yanı sıra yetişkinlik ve yaşlılık döneminde de gereklidir . Uluslararası Sütçülük Federasyonu ' nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince , 21 Mayıs günü federasyona üye tüm ülkelerde ' Dünya Süt Günü ' olarak kutlanmaktadır . Ülkemizde ise 1991 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır . Ülkemizde kişi başı tüketilen içme sütün miktarı yıllık ortalama 24 litre , Avrupa Birliği ' nde ise bu rakamın 100 litre olduğu bilinmektedir . 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlamalarının amacı , sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için süt üretim ve tüketimini arttırmak ve her yaş grubundaki bireye süt içme alışkanlığı kazandırmaktır . Bizlerde Gazi Toplum Sağlığı Merkezi olarak Dünya Süt Günü ' nün anlam ve önemini anlatan etkinlik düzenledik . ' Beyaz gelecek için beyaz süt için ' diyoruz " dedi .
Avrupa ülkelerine göre Türkiye ' de ki süt tüketimin bir hayli düşük olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr . Mustafa Kasapoğlu , bölgede süt tüketimi en fazla olan ilin Samsun olduğunu söyledi . Süt tüketimini arttırmanın önemine değinen Kasapoğlu , " Süt tüketimin ileriki yaşlarda meydana gelebilecek osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önüne geçmesinde faydası büyüktür . Biz sağlıkçılar olarak ülkemizde süt tüketimin arttırılması için elimizden geleni yapmalı ve çevremizdekilere süt içme alışkanlığını kazandırmalıyız . Sağlık Müdürlüğü olarak sağlıklı süt tüketimi bilincine yönelik halk eğitimleri yaparak 25 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz " diye konuştu .
Etkinlik sonunda katılımcılara sponsorluğunu Otat Gıda ' nın yaptığı ücretsiz süt ürünleri dağıtımı yapıldı .