Chp Kurulyatı şok bir açılışla başladı

33. olağan kurultayı için toplanan CHP yönetimi ve partililer Atatürk Spor Salonu'nda biraraya geliyor. Rahşan Ecevit, CHP Kurultayı'na katıldı. Kemal Kılıçdaoğlu'nun tek aday olarak girdiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 33. Olağan Genel Kurultay'ında. Kurultay İstiklal marşı ile başladı.

Chp Kurulyatı şok bir açılışla başladı
  CHP eski genel başkanı Deniz Baykal ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ' a ait olduğu iddia edilen uygunsuz gö ; rü ; ntü ; lerin ardından yaşanan gelişmeler Tü ; rkiye gü ; ndemine bomba gibi dü ; ştü ; .

Az zamanda CHP iç ; erisinde kö ; klü ; değişiklikler zorunlu hale gelirken , Deniz Baykal ' ın kısa sü ; re ö ; nce kurultayda tek başına aday olacağı ve tekrar genel başkan seç ; ileceğine kesin gö ; zle bakılıyordu .

Deniz Baykal ' ın Tü ; rkiye gü ; ndemine bomba gibi dü ; şen istifa kararının ardından gö ; zlerin ç ; evrildiği Kemal Kılıç ; daroğlu aday olmasının sö ; z konusu olmadığını belirtmişti . Ancak bu sö ; zlerin ü ; zerinden bir hafta geç ; tikten sonra Kılıç ; daroğlu adaylığını aç ; ıklamış ve parti yö ; netiminden de bü ; yü ; k destek almıştı . Bugü ; n yapılacak olan 33 . kurultaya şuana kadar tek aday olarak giden Kılıç ; daroğlu ' nun genel başkan seç ; ilmesine kesin gö ; zü ; ile bakılıyor .

Partililer kurultayın dü ; zenleneceği salonu doldurmaya başladı . Yoğun gü ; venlik ö ; nlemleri altında dü ; zenlenen kurultayı CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ' un divan başkanı olarak yö ; netmesi bekleniyor .

Kemal Kılıç ; daroğlu ; Mustafa Kemal Atatü ; rk , İsmet İnö ; nü ; , Bü ; lent Ecevit , Altan Ö ; ymen ve Deniz Baykal ' ın ardından CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak

CHP ' de Baykal dö ; nemini bitirecek olan kurultay bugü ; n yapılıyor . Parti ö ; rgü ; tlerinden bü ; yü ; k destek alan Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun Genel Başkanlığa seç ; ilmesine kesin gö ; zü ; yle bakılıyor . Salonda posteri asılacak olan Baykal kurultayı evinden izleyecek . Parti Meclisi seç ; imi ç ; arşaf yerine blok liste ile yapılacak

Rahşan Ecevit CHP ' de

Demokratik Sol Halk Partisi ( DSHP ) Genel Başkanı Rahşan Ecevit , CHP Kurultayı ' na katıldı . Ecevit girişte yaptığı aç ; ıklamada Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun genel başkanlığını desteklediklerini aç ; ıkladı .

Deniz Baykal ' a karşı bir dö ; nem genel başkanlık yarışına giren eski CHP Milletvekili Haluk Koç ; ise Kemal Kılıç ; daroğlu ' na ' ' Ecevit ' ' benzetmesi yaptı . Koç ; , ' ' Kemal Kılıç ; daroğlu , merhum Ecevit gibi iktidara gelecektir . Kendisini destekliyoruz . ' ' diye konuştu . Baykal ' ın ayrılışına bü ; yü ; k tepki gö ; steren CHP Milletvekili ve PM ü ; yesi Savcı Sayın ise ' ' Benim dü ; şü ; ncem daha ö ; ncede neyse odur . Baykal ' ın olmadığı yerde Kılıç ; daroğlu demişimdir . ' ' diye konuştu .