Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, PAÜ'de bir grup öğrenci tarafından protesto edildi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ)'nde kendilerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi adını veren bir

  TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof . Dr . Burhan Kuzu , Pamukkale Üniversitesi ( PAÜ ) ' nde kendilerine Türkiye Gençlik Birliği ( TGB ) üyesi adını veren bir grup öğrenci tarafından protesto edildi .

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi ' nde " İnsan Hakları ve Demokrasi ' ' konulu panele katılmak için Denizli ' ye gelen Kuzu , panelde konuşma yapmadan TGB üyesi 15-20 kişilik öğrenci tarafından protesto edildi . Panel başlangıcında Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu , gazeteci yazar Amberin Zaman ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ' nin konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çağrıldığı esnada bir öğrenci ayağa kalkarak " Burası Cumhuriyet ' in kalesidir . Burada Cumhuriyet düşmanlarının yeri yoktur . " şeklinde slogan attı . Slogan sonrası salonda farklı yerlere oturduğu gözlenen 15-20 kişilik gruba güvenlik görevlileri müdahale ederek dışarıya çıkarıldı . Müdahale esnasında öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı . Dışarıya çıkarılan öğrenciler burada da protestolarını sürdürdüler . Panele daha sonra kaldığı yerden devam edildi .

Bu arada panele daha önce katılacağı duyurulan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , Samsun ' da kız öğrenci yurdunda çıkan yangın üzerine Denizli ' deki programını iptal ederek Samsun ' a gittiği öğrenildi .