33. CHP kurultayından izlenimler

33. olağan kurultayı için toplanan CHP yönetimi ve partililer Atatürk Spor Salonu'nda biraraya geliyor.

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntülerin ardından yaşanan gelişmeler Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Az zamanda CHP içerisinde köklü değişiklikler zorunlu hale gelirken, Deniz Baykal'ın kısa süre önce kurultayda tek başına aday olacağı ve tekrar genel başkan seçileceğine kesin gözle bakılıyordu.

Deniz Baykal'ın Türkiye gündemine bomba gibi düşen istifa kararının ardından gözlerin çevrildiği Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasının söz konusu olmadığını belirtmişti. Ancak bu sözlerin üzerinden bir hafta geçtikten sonra Kılıçdaroğlu adaylığını açıklamış ve parti yönetiminden de büyük destek almıştı. Bugün yapılacak olan 33. kurultaya şuana kadar tek aday olarak giden Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Partililer kurultayın düzenleneceği salonu doldurmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen kurultayı CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un divan başkanı olarak yönetmesi bekleniyor.

İŞTE BAYKAL'IN İSTİFASINDAN BUGÜNE YAŞANAN GELİŞMELER VE KURULTAYDAN İZLENİMLER