2010 Dünya Kupası'na Doğru

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU -D GRUBUNUN FAVORİLERİ, SÜRPRİZ ADAYLARI VE ANALİZİ ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - ÇAĞ AKSEL ATAY - 2010 DÜNYA KUPASI, 11 HA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU

-D GRUBUNUN FAVORİLERİ , SÜRPRİZ ADAYLARI VE ANALİZİ

ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - Çağ Aksel Atay - 2010 Dünya Kupası , 11 Haziran ' da başlayacak ve tam bir ay sonra yapılacak final maçıyla sahibini bulacak .

Kupa mücadelesine katılan ülkeler , 4 ' er takımlı 8 grupta ilk ikiye girmek için mücadele edecek .

D Grubu ' nda yer alan favori ülkeler , sürpriz adayları ve analizi şöyle ;

Almanya - Avustralya - Gana - Sırbistan

----------------------------------------

Dünya kupasını 3 kez müzesine götüren Almanya , 2010 Dünya Kupası ' nda zorlu bir gruba düştü .

Eleme maçlarının ardından grubundan namağlup lider olarak çıkan ve Güney Afrika biletini alan Almanya , Michael Ballack , Miroslav Klose , Phillippe Lahm ve Mesut Özil gibi yıldız oyuncularıyla grubun favori ekibi .

Ancak , Almanya ' nın gruptaki işi , şu ana kadar sergilediği başarılı performansa rağmen kolay değil . Elemelerde büyük bir başarı sağlayan ve grubunu , Fransa ' nın önünde birinci sırada tamamlayan Sırbistan , Almanya ' nın gruptaki en büyük rakibi . Dünya kupasına ilk kez katılan Sırbistan , büyük bir gizemle oluşturduğu takımında birçok yıldız oyuncu barındırıyor . Tek eksiği uluslararası tecrübe olan Sırbistan , hızlı ve sonuca kolay giden futboluyla dikkati çekiyor .

Avustralya ise , Premier League ' da top koşturan oyuncularına güveniyor . Dünya Kupası ' ndaki amacı , grupta ilk ikiye girmekten ileriye gitmeyen Avustralya ' nın oyun tarzı ABD ' ninkine benziyor . Güvenli ve disiplinli oyunu tercih eden Avustralya , grubun en zayıf ülkesi gibi görünüyor .

Afrika elemelerinde Dünya Kupası ' na katılma hakkını elde eden ilk ülke olan Gana , son derece yetenekli orta saha oyuncularına sahip . Kadrosunda , John Mantsil , Sulley Muntari ve Michael Essien gibi yıldızları barındıran Gana ' yı yenmek , grubundaki diğer takımlar için gerçekten çok zon olacak .

İzlenmesi tavsiye edilen futbolcular : Miroslav Klose ( Almanya ) , Tim Cahill ( Avustralya ) , Matthew Amoah ( Gana ) , Michael Essien ( Gana ) , Milan Jovanovic ( Sırbistan ) , Marko Panteliç ( Sırbistan ) , Milos Krasiç ( Sırbistan )

Grup tahmini : 1- Almanya

2- Sırbistan

( ÇAĞ-MTE )

22 . 05 . 2010 10 : 15 : 24