Vali Altıparmak, Ortaca'ya Veda Etti

Antalya Valiliğine atanan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ilçelere gerçekleştirdiği veda ziyaretleri kapsamında Ortaca protokolü ile bir araya geldi.

Vali Altıparmak, Ortaca'ya Veda Etti
Ortaca'da İlçe Kaymakam Mustafa Gürdal, İlçe Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak; "Bürokratların bir yerde ne kadar kalacağını belirleme şansı ve inisiyatifiniz yoktur. Bizimde bu çerçevede bir inisiyatifimiz yoktu. Beklentimiz iki yılın ötesindeydi. Muğla gibi bir yere vali olarak geldiğiniz zaman, 5 yıl bilemedin 4 yıl, en az olacak şeylerdi. Sayın Bakanımız takdir etmişler, çıkan son kararname ile Antalya'ya gönderildim. Bu görevlendirmeden tabiî ki onur ve gurur duydum. Bizim için oraya layık görmeleri bizim için elbet önemlidir. İlimizde turizmde kaliteyi artırmak, sosyal yaşantıya artırmak bakımından hakikaten çok önemli işler yaptığımıza düşünüyorum. Ben giderken yeni gelen valimiz içinde yapılması ve yarım kalan işlerin dosyalarını çıkartarak kendisine bırakıyorum. Yeni gelecek valimiz nereye gideceğim, neyi takip edeceğim demesin. Ben Muğla'ya geldiğimde ilk olarak her yeri tek tek gezerek görerek ne yapılacağını çıkartım" dedi.
Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu savunan vali Altıparmak, "Muğla'nın potansiyeli fevkale yüksek. Gençlerimizin bilgi sermayesi hakikaten çok yüksek. Birbirimizi değiştirmeye dönüştürmeye çalışmadan, olduğu gibi kabul etmek ve uzlaşı içinde enerjinizi kaynağınızı ülkenin kalkınması için pekiştirmektir. Toplumun huzuru için harcanması gereken de veya cezalandırması gereken varsa kim olursa olsun cezalandırılır. Aslı olan toplumun huzurudur. Herkes sağ duyu içinde hareket etmek zorundadır. Aslı olan saygı içinde birlik beraberlik önemlidir. Bizde elimizden gelen gayreti yaptık. Bundan sonra yerimize gelen vali gereken şeyleri yapacaktır. Arkamızdan hoş seda bırakabilmektir. Buraya geldiğimde saygıyla sevgiyle karşılandım. Her gittiğim yerde bunu gördüm. Muğla benim için ilk göz ağrısı olarak, hep hatıramda, hep hafızamda ve hayatımda önemli bir yer işgal edecektir" diye konuştu.