Tazminat krizi - SPOR

Fenerbahçeli yöneticiler, Daum’la ilk randevuda uzlaşma sağlayamadı



Fenerbahçeli yöneticiler, Daum’la ilk randevuda uzlaşma sağlayamadı

Asbaşkan Murat Özaydınlı ile Cihan Kamer’in görüştüğü Alman hoca, anlaşmanın feshi karşılığında 4 milyon euro  istedi. Yönetim 2 milyon euro önerdi. Daum “Avukatımla görüşün” diye rest çekti

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaçırmasından sonra gözler Teknik Direktör Christoph Daum’a çevrildi. Başkan Aziz Yıldırım basın toplantısında Alman hoca ile ilgili “Gazetelerde Daum ve Aykut Kocaman ile ilgili yazılıp çiziliyor. Biz daha kendi aramızda konuşamadık ama basın onları gönderdi, başkalarını getirdi bile. Hepsiyle zamanı gelince konuşacağım” ifadesini kullandı.

AVUKATIMLA ANLAŞIRSINIZ!

Yıldırım, bu açıklamadan sonra saat 16.00’da Daum ile kulüp binasında bir araya geldi. Murat Özadaydınlı, Cihan Kamer ve Şekip Mosturoğlu’nun da katıldığı 1 saat süren görüşmede Alman hocaya “Tribünler de seni istemiyor, 2 milyon euro tazminat verelim git” denildi. Daum ise 4 milyon euro tazminatta ısrar etti ve “Avukatımı gönderirim onunla anlaşırsınız” dedi.

HAMBURG DÜN 5 KERE ARADI

Daum’a gün içerisinde Almanya’dan da tam 5 kez telefon geldi. Hamburg’lu yöneticiler takımın başına geçmesini istedikleri Daum’a “Fenerbahçe’den aldığın ücretin daha fazlasını vermeye hazırız. İstediğin oyuncuları da alacaksın” teklifini yaptılar. Ancak net cevap alamadılar. Alman hocanın avukatı Dr. Stefan Seitz ise “Fener  ile sözleşmemiz sürüyor. Henüz beni kimse görüşmeye çağırmadı” diye konuştu. • AYGÜN ÖZİPEK

Hepsi birer marka

Fenerbahçe’nin, Daum ile yolları ayıracak olmasından sonra çok ciddi adaylar gündeme geldi. Shakhtar Donetsk’i geçen yıl UEFA Şampiyonluğu’na taşıyan Mircea Lucescu, Fulham’a bu yıl bu kupada final oynatan Roy Hodgson ve Brezilya, Portekiz, Chelsea gibi devleri çalıştıran Luis Felipe Scolari, listenin başına oturdu. Yönetim, son yıllarda büyük sıçrama yapan Lucescu’ya, Türkiye’yi iyi tanıyor olması nedeniyle daha sıcak bakıyor. Ancak Rumen hoca ocak ayına kadar takımının başında kalmak isterse rota mecburen Hodgson ve Scolari’ye dönecek. İngiliz teknik adam, “Fulham’dan ayrılmam” açıklamasını yapmıştı. Bunyodkor’dan ayrılması beklenen Scolari’nin ise Fener’e gelme ihtimali yüksek.

 

Star Gazete