Sameder Eczacıları Bir Araya Getirdi

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Adana Şubesi, eczacıları bir araya getirdi.

Hiltonsa Oteli'nde düzenlenen 'Eczacılar Günü' etkinliğinde konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, eczacıların sağlık hizmetinin halka ulaşmasında çok önemli bir basamak teşkil ettiğini söyledi. Akınoğlu, halk tarafından eczacıların birinci doktor olarak görüldüğünü vurguladı. SAMEDER'in başarılı çalışmalarını kutladığını söyleyen Prof. Dr. Akınoğlu, "Sağlık mensuplarının bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar heyecan verici. Kongo'da hastane açmak, okul açmak kolay iş değil. Bu yatırımlar ülkemizin önünü açıyor. Anadolu insanının engin hoş görüsünün bütün insanları kucaklaması çok önemlidir. Bu uğurda yolunuz açık olsun. Bir zamanlar oralara sömürge için giderler yapılan bu çalışmaları gıpta ile izliyor" İfadesini kullandı.
Adana Eczacılar Odası Başkanı Burhanettin Bulut, ise eczacıların sağlık mensuplarından ayrı tutulamayacağını kaydetti. Bulut, "Biz sağlık mensuplarıyla bir bütünüz." diye konuştu. Bulut, "Adana'da SAMEDER gibi sivil toplum kuruluşlarının varlığı çok önemli. Zorunlu olmadan üye olup bir araya gelen sağlık mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. SAMEDER üyeleri ulvi bir iş yapıyor. Bizim de Eczacılar Odası olarak Kongo'ya ilaç yardımında bulunmamıza vesile oldular. Biz de sağlık taramalarında ilaç katkısında bulunduk. Zengin ve fakir uçurumu gibi insanlar arasında bir uçurum var. İşte SAMEDER burada bu uçurumun kapanmasına katkıda bulunuyor" şeklinde konuştu.
SAMEDER Adana Şube Başkanı Turgay Öngel ise eczacıların; ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti ile tedavi halkasının tamamlanmasına destek olduğunu söyledi.
SAMEDER Adana şubesi olarak Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne sağlık taramasına gittiklerini anlatan Öngel, "Bu ülkede 2 ayrı sağlık taraması yaptık. Yaklaşık 10 bin kişinin muayenesini yapılıp tedavileri düzenlendi. 100 den fazla cerrahi operasyon düzenledik. Türkiye'den götürdüğümüz ilaç ve tıbbi malzemeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi. Öngel, Afrika'da Türk Hastanesi projesinin de adım adım ilerlediğini vurgulayarak Başkent Kinshasa'da Kongo Nehri kıyısında 50 dönümlük bir arazinin 49 yıllığına kendilerine kiraya verildiğini kaydetti. Öngel, sadece yurtdışı taramaları değil, SAMEDER olarak yurtiçi sağlık taramaları, sosyal faaliyetler, geziler, sosyal yardımlar, eğitici seminerler gibi etkinlikler de düzenlediklerini kaydetti.