Kula'da Dünya Süt Günü Etkinlikleri

Manisa'nın Kula ilçesinde, Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Merkez Ana Okulu'nda öğrencilere süt dağıtıldı.

Kula'da Dünya Süt Günü Etkinlikleri
Kula Süt Üreticileri Birliği'nin desteğiyle gerçekleşen etkinliğe Kula Kaymakmı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, Halk Eğitim Müdürü Şevket Akar ve okul müdürleri katıldı. Süt Üreticileri Birliği Başkanı Alattin Sönmez yaptığı konuşmada, "Ülkemizde süt eşdeğeri olarak kişi başına tüketim, yaklaşık yılda 170 litredir. İşlenmiş içme sütü olarak kişi başına tüketim ise yılda 4-5 litre civarındadır. Oysa Avrupa ülkelerinin pek çoğunda sadece işlenmiş içme sütü tüketimi kişi başına yılda 60 ile 170 litre arasında değişmektedir" dedi. Sütün insan sağlığı açısından önemine de değinen Sönmez, "Süt, kemiklerin ve dişlerin gelişiminde çok önemlidir. Kasların çalışmasını güçlendirir. Saç ve tırnakların oluşmasını sağlar. Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Süt proteini hücre ve dokuların oluşmasını artırır. Süt şekeri bağırsaklarda yumuşaklığı sağlar istenmeyen ve hastalık yapan canlıların gelişmesini önler. Enerji kaynağıdır. Zeka gelişimi, ayrıca deri ve göz sağlığı için gerekli olan b2 vitamini için en iyi kaynaktır. Hastalıklara karşı direnci artırır, beyine enerji verir. Diş çürüklerini önler. Kronik bronşiti önler. Tansiyonu düşürür" diye konuştu.
Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, süt içmeyen öğrencilerde görülen rahatsızlıklara değinerek, "Kahvaltı yapmadan okula giden çocukların kan şekeri düşer, derslere ilgisiz ve hareketsiz olurlar, öğrenmeleri zorlaşır, anlama güçlüğü çekerler, huzursuz olurlar ve başarı düzeyleri düşer" dedi
Konuşmaların ardından, okullarda yapılan Dünya Süt Günü konulu resim yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Törenden sonra anaokulu öğrencilerine protokol tarafından süt dağıtıldı.