Kılıçdaroğlu'ndan tek başına iktidar sözü

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan, CHP'nin içine girerek, dedikodu üretmeye başlıyor. Dedikoducu Başbakana izin vermeyeceğiz' dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'yi tek başına iktidar yapacağı yönünde delegelere söz verdi.

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, CHP'nin içine girerek, dedikodu üretmeye başlıyor. Dedikoducu Başbakana izin vermeyeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'yi tek başına iktidar yapacağı yönünde delegelere söz verdi. CHP'nin 33. Kurultayı'na katılmak üzere Ankara'ya gelen İstanbullu delegeler, Ramada Otel'de düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

Kokteyle, CHP Genel Başkanlığına aday olan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Kokteylin düzenlendiği otele CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu'na, delegeler yoğun ilgi gösterdi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, CHP'yi tek başına iktidar yapacağı yönünde delegelere söz verdi.

CHP'nin, "ezilenlerin partisi" olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, tutarlılıkla, cesaretle inançla yollarına devam edeceklerini ve önlerine çıkan engelleri aşacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin gündeminden koptuğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, CHP'nin içine girerek, dedikodu üretmeye başlıyor. Dedikoducu Başbakana izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, temel prensiplerinin çalışmak, üretmek ve hakça bölüşmek olduğunu kaydetti.

Sav: "Avuçlarını ovuşturmasınlar"

CHP Genel Sekreteri Sav ise Türkiye'nin önemli günlerden geçtiğini belirterek, CHP'nin gelecek günlerin sıkıntılarını aşmak için yarın Kurultay'da buluşacağını söyledi.

CHP ailesinin birbirine çok bağlı olduğunu ifade eden Sav, "CHP, ufak tefek tartışmaları kısa sürede aşma etkinliğine ve yetkinliğine erişmiş bir partidir. Uzaktan bakıp avuçlarını ovuşturanlar, CHP'nin gücünün farkında olmayanlar, şunu bilsinler ki CHP, 1919'larda aydınlanma devriminin meşalesini taşıyanların ve onların çocuklarının partisidir. Dinlenmemek üzere yola çıktık. Bu çarpık iktidarı devirene kadar mücadelemiz devam edecek, yarın daha güzel olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, kokteylden ayrılırken, bir gazetecinin, "adaylığınızı açıkladıktan sonra bir sinerji oluştu" demesi üzerine, "Bu sinerji, adaylığımın açıklandığı gün yaratılmıştı. CHP'nin bölüneceğini umanlar, yanıldıklarını görecekler. Daha da ileri gideceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


CNN Türk