Iğdır'da 'Vali Yolu' Sezonu Başladı

Yaz aylarına girilmesi ile birlikte Iğdır'daki vatandaşların özellikle akşam saatlerinde yoğun olarak akın ettiği ve halk arasında 'Vali Yolu' olarak bilinen bölgedeki hareketlilik arttı.

Asıl adı Tansu Çiller Caddesi olan ve Iğdır'a yolu düşene herkesin ziyaret ettiği ve vatandaşların sürekli akşamları gidip yürüyüş yapabileceği dinlenme ve alışveriş alanında yaz sezonu açıldı. Burada işletmecilik yapan vatandaşlardan Hakan Aşkar, her yıl mayıs ayının ilk haftası sezon açılışı yapılan Vali Yolu'nda, yağışlardan dolayı bu yaz hareketliliğin biraz geç başladığını söyledi. Aşkar; "Tıpkı İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi ve Kadıköy'deki Bağdat Caddesi veya Ankara'da Bahçeli Sekizinci Cadde ve Tunalı Hilmi Caddesi veya İzmir'deki Kıbrıs Şehitleri Caddesi veya Karşıyaka Caddesi gibi bir alan Türkiye'nin en doğusundaki şirin bir ilimizde Vali Yolu olarak hizmet vermektedir. Sahil kentlerindeki akşam yürüyüşlerinin bir benzeri burada yapılıyor. Biz esnaf olarak mutluyuz iş yapma şansımız oluyor. Vatandaş ise mutlu yazın sıcağında cadde üzerinde bulunun çay bahçeleri ve benzeri işletmelerde açık havada, otantik ortamda oturup günün yorgunluğunu atma şansını buluyor" dedi.
Vatandaşlarda Ahmet Erol İse; "Gündüzleri Haydar Aliyev Parkı'nda herkesi bulabilirsiniz. Akşam olduğunda ise genç yaşlı herkesi burada bulabilirisiniz. Burası yaz ayların bütün insanların akın ettiği yerdir. Ailemizle gelip oturup stres atabiliyoruz" şeklinde konuştu.