Erdoğan CHP'ye Sert Çıktı
CHP'deki gelişmelere değinen Başbakan, 'AK Parti'ye çamur atacaklarına, önce kendi içlerindeki Brütüslere baksınlar' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Zonguldak'taki maden kazası ve CHP'deki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar geldi.
Zonguldak'taki kaza sonrasında acılar üzerinden siyaset üretildiğini belirten Erdoğan, grizu patlamalarının sadece Türkiye'de değil, dünyada maden ocaklarının kaderi olduğunu söyledi.
CHP'deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan, "Önce hükümeti ve AK Parti'yi karalamaya çalıştılar ancak her şey ortaya çıkıyor, sorumluyu avukatlığını yaptıkları çetelerde ve karanlık odaklarda arasınlar, kendi içlerindeki Brütüslere baksınlar" dedi.
Partisinin il başkanlarına seslenen Erdoğan, Zonguldak'ta yaşanan kazanın ardından yapılan yorumları eleştirdi.
"Daha önceki bir çok vakada olduğu gibi Zonguldakta'ki kaza sonrasında da acılar üzerinde siyaset üretildiğine acılar üzerinden provakasyonlar yapıldığına ne yazık ki şahit olduk... Medyada da bu acı kazanın aleyhe bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini AK Parti'yi yıpratma fırsatı olarak değerlendirildiğini görüyoruz."
Başbakan Erdoğan, CHP'de yaşanan gelişmeleri ve kendilerine yönelik eleştirileri de değerlendirerek şunları söyledi:
"Kendilerine Kazan Kaldıranlara Baksınlar"
"İşte şimdi yıkılanlar AK Parti'ye çamur atacaklarına Brütüslere baksınlar, kendilerine kazan kaldıranlara, geri dönme diyenlere baksınlar, enteresan şeyler oluyor... Siyasi dürüstlüğün kitabıdır bu aslında. Siyasete yalan egemen olduğu sürece o siyasetçiden bir şey olamaz. Bu olay üzerinden siyasi fırsatçılığı yapanlara, yıllarca birlikte yürüdükten sonra kuyu kazarak birbirini engelemeye çalışanlara baksınlar."
TRT
