'Dünya Süt Günü' Etkinliğinde İzdiham

Sivas'ta, "Dünya Süt Günü" münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlikte dağıtılan yiyeceklerden almak isteyenler, izdiham yaşanmasına sebep oldu.

Sivas İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kent meydanında bulunan Buruciye Medresesi'nin önünde gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.
Kutlamalar palyaço gösterileri ve yarışmalarla başladı. Etkinlikte vatandaşlar, büyük bir tepsinin içine dökülen yoğurdun içindeki altını ağızlarıyla bulmaya çalıştı. Yoğurt dolu tepsilerin içerisine saklanan 6 adet altından beşi bulurken, 1 adet altın uzun uğraşlara rağmen bulunamadı. Kutlamalarda çocuklar için de bilgi yarışmaları düzenlendi. Yarışmaları kazanan çocuklara hediyeler verildi.
Sponsor şirketler tarafından gönderilen yiyeceklerin dağıtımı esnasında izdiham yaşandı. Yetkililer vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunurken, kalabalığın içinde bulunan küçük yaştaki çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.