Çocuklar Süt Ve Süt Ürünlerine Doydu

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü olması münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde çocuklar süt ve süt ürünlerine doydu.

Şehit Cem Özgül İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte, özel firmalar tarafında öğrencilere süt ve süt ürünlerinden dağıtıldı. Süt ve süt ürünlerine dikkat çekmek için düzenlenen etkinliği Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, kurum müdürleri ve öğretmenlerin yanı sırı özel sektör temsilcileri katıldı.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencileri içersinde yoğurt, peynir, kaşar, ayran bulunan süt ürünleri paketi hediye edildi. Salonda bulunan tüm öğrencilere özel firmalar tarafından süt ürünlerinden dağıtıldı. Öğrenciler süt ürünlerine doydu.
Hanım Şahin ve Büşra Çelik isimli öğrenciler süt ile ilgili şiirlerini okumasının ardından Okul Müdürü Mehmet Karakaplan, bu programın kendi okullarında yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Karakaplan, "Süt sağlıklı koşullarda hazırlanarak günün her saatinde içilmeyi hak eden bir besin maddesidir. Çok önemli bir besin maddesi olmasına rağmen ülkemizde süt tüketimi yeterli düzeyde değildir. Gelişmiş ülkelerde kişi başına tüketilen süt miktarı 60-130 litre arasında olmasına rağmen bizde bu oran 5-10 litredir" dedi.
Veteriner Hekim Sırrı Öztürk ise, sütün nasıl yapıldığı ve içersindeki besin maddelerinden bahsederek, üreticilerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
Sokakta satılan süt ve süt ürünlerinde anti bakterilerin olduğuna dikkat çeken Tarım İl Müdür Yardımcısı Faik Çelik de, "Bu da özellikle çocuklarda antibakterilere karşı direnç oluşturmaktadır. Ayrıca kaynatılmamış süt ve ürünleri ile hayvan hastalıkları insanlara bulaşmaktadır. Ancak son yıllarda hayvan genetiği geliştirilerek ve daha iyi beslenme koşulları sağlanarak süt verimi arttırılmıştır. Bunun yanında süt tüketimini arttırmak için çalışmalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan ise yaptığı kısa konuşmada öğrencilere süt tüketimini arttırmaları tavsiyelerinde bulundu.