'Çevre Orman Seyyar Eğitim Aracı' Ardahan'da

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre bilincini geliştirmek için 81 ili dolaşmak üzere hazırlanan seyyar eğitim aracı Ardahan'a ulaştı

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çevre bilincini geliştirmek için 81 ili dolaşmak üzere hazırlanan seyyar eğitim aracı Ardahan'a ulaştı. Yarın Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü önünde faaliyete başlayacak olan aracın, Ardahan'da bir gün, Göle ilçesinde ise yarım gün kalacağı belirtildi.
Ardahan Çevre ve Orman İl Müdürü Özcan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu aracın etkinlikleri kapsamında, aynı zamanda vatandaşa fidan dağıtımının da olacağını belirterek, "Bu araçlarda yapılacak sunumlarla çevre, orman, su, atık gibi konularda bilgilendirme yapılacak. Ayrıca yaklaşık 500 vatandaşımıza da toprakla buluşturulması amacıyla birer fidan vereceğiz" dedi.
Halkın çevre konularındaki ilgi ve bilgisini artırmayı amaçladıklarını dile getiren Öztürk, "Bakanlığımız tarafından 5 adet çevre orman seyyar eğitim aracı özel olarak hazırlandı. Bu araçlarla, çevre bilincini yükseltmek amaçlı eğitimler vermek üzere 22 Nisan-18 Haziran tarihlerinde 81 ili ziyaret edilmesi hedefleniyor" diye konuştu.
Projenin hedef kitlesinin öğretmenler, öğrenciler, yerel yönetim temsilcileri, meslek odaları ve küçük esnafın oluşturduğunu anlatan Öztürk, proje ile su kaynakları israfının önlenmesi, temiz bir çevre oluşturulmasına katkı sağlanması, vatandaşların bireysel tedbirler alabilmesi, ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesi, ormanların, doğal zenginliklerin, bitki örtüsünün ve hayvanların korunmasının amaçlandığını kaydetti.
85 metrekare kapalı alana sahip araçlarda çevre konusunda sunumların yapılacağını sözlerine ekleyen Öztürk, ayrıca atık pil toplama makinelerinin yer aldığını da hatırlattı.
Araç, 22 Mayıs Cumartesi Günü Erzurum'a hareket edecek.