Akyaka'da Uluslararası Edebiyat Günleri

Her yıl kültür ve sanata katkı sağlamak amacıyla Akyaka Belediyesi ile kısa adı PEN olan Uluslararası Yazarlar Birliği işbirliğinde düzenlenen Akyaka Uluslararası Edebiyat Günleri'nin beşincisi başladı

Akyaka'da Uluslararası Edebiyat Günleri
Her yıl kültür ve sanata katkı sağlamak amacıyla Akyaka Belediyesi ile kısa adı PEN olan Uluslararası Yazarlar Birliği işbirliğinde düzenlenen Akyaka Uluslararası Edebiyat Günleri'nin beşincisi başladı.
Akyaka Belediyesi ile Uluslararası Yazarlar Birliği'nin organizasyonunda ve Hamle Otel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Edebiyat Günleri'ne başta Gazeteci Yazar Oktay Akbal olmak üzere Türkiye'nin önde gelen yazar ve şairlerinin yanı sıra, Romanya, Güney Kıbrıs ve Fransa'dan gelen şairler de katılıyor.
Bu yıl "Kültürler Arası İletişim ve Etkileşimde Ortak Dil Edebiyat" teması ile düzenlenen Edebiyat Günleri çerçevesinde Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi, Akyaka Cahit-Belkıs Güneyman İlköğretim Okulu, Gökova Adile Mermerci Çok Programlı Lisesi ile Gökçe Köyü Zeynep Gönen İlköğretim Okulunda düzenlenen toplantılarda yazarlarla öğrenciler buluşturuldu.
Bu yıl 5. Akyaka Uluslararası Edebiyat Günleri'nde Onur Ödülünün Yazar Adnan Binyazar'a verileceğini belirten etkinliğin Koordinatör Yardımcı Doç. Dr. Tülay Akkoyunlu, "Bu yıl Edebiyat Günlerine çok sayıda katılım oldu. 2006 yılında İnci Aral ve Oktay Akbal'a, 2007'de Adalet Ağaoğlu'na, 2008'de Nezihe Meriç'e, 2009'da Leyla Erbil'e onur ödülü verdik. Bu yıl ise Türk Edebiyatının önemli yazarlarından Adnan Binyazar'a Onur Ödülü vereceğiz" dedi.
Her yıl katılımın daha da arttığını belirten Akkoyunlu, "Ne yazık ki 1980 sonrası doğanlar çok fazla okumuyor. Kültür ve sanata gereken değer verilmiyor. Bu anlamda böyle bir ortamda düzenlenen bu tür kültür ve sanat toplantıları büyük önem arz ediyor. Bu toplantının düzenlenmesini sağlayan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalça ve tüm belediye çalışanlarına, Uluslararası Yazarlar Birliği'ne, ev sahipliği yapan Hamle Otel'e ve destek veren tüm kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Etkinliklerimize bütün sanatseverleri bekliyoruz" diye kaydetti. 5. Edebiyat Günleri çerçevesinde Şiir Tiyatrosu ve söyleşiler gerçekleştirilecek.