Akbüklü Öğrencilerin Satranç Başarısı

Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu bünyesinde kurulan 'Satranç Topluluğu' öğrencileri, kısa sürede hazırlandıkları Söke, Dalama ve Didim'deki turnuvalarda önemli başarılar elde etti.

Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu Satranç Topluluğunu 6 ay önce okul bünyesinde kurduklarını belirten Okul Öğretmenlerinden ve Satranç Topluluğu sorumlu Öğretmeni Murat Özpınar, kısa süre sonra Akbük'te Satranç Turnuvası yapmayı planladıklarını söyledi. Özpınar Söke ve Didim'de yapılan turnuvalarda öğrencilerin başarılı işler yaptıklarını kaydederek, "6.Geleneksel Dalama Yörük Ali Efe Satranç Turnuvası'na katılan oynadığı 5 maçın 4'ünü kazanarak averajla 5.liği elde eden Neslinur Cengiz madalya ve 30 TL'lik ödülün sahibi oldu. Küçükler kategorisinde mücadele eden İrem Ünsal ve Berivan Demirci de katılımlarından ötürü madalya aldılar. Zehra Mercan ise büyük bir cesaret örneği göstererek bir üst kategori olan gençler kategorisinde başa baş mücadele etti" dedi.
Özpınar ayrıca destek ve katkılarından dolayı İl Genel Meclis Üyesi M.Cahit Kaya ve Belediye Başkanı M.Erçin Sandalcı'ya teşekkür ederek, "İleri ki dönemde Aydın'dan hatta tüm Türkiye'den lisanslı sporcuların katılımıyla Akbük'ün ve Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu'nun tanıtımının ve misafirperverliği ile centilmenliğinin gözler önüne serileceği bir organizasyon planlıyoruz" diye konuştu.