4. Uluslararası Halil İbrahim buluşmaları

4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, Şanlıurfa Valiliği'nin düzenlediği "İyilik Yürüyüşü" ile başladı. Macar sanatçı Hannah Berger, söylediği Şanlıurfa türküleri ile izleyenlerin beğenisini kazandı.

4. Uluslararası Halil İbrahim buluşmaları
Yoğun bir katılımla başlayan buluşmaların ilk günü, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valiliği önünde başlayan "İyilik Yürüyüşü"ne Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve binlerce vatandaş, Antakya Mehtaran Takımı ile birlikte Balıklıgöl'e doğru yürüdü. Yürüyüş, Balıklıgöl Anfi Tiyatro Salonu'nda son buldu. Burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Halil İbrahim Buluşmaları'nın açılış konuşmasını yapan
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, "Halil İbrahim Buluşmaları, bu yıl da iyilik güneşinin sıcaklığında ve gönül bahçesinin serinliğinde sizleri ağırlamaktadır. Sözlerimin başında bu şehrin sabır ve tevekkül olduğunu ifade etmiştim. Güldür zamanda sabır, sabır özlenen gerçektir. Sabır şifadır, beklemektir. Hangi yavru düşüp kalkmadan yürümeyi öğrenebilmiş, hangi tane toprağın karnında beklemeden yeşerebilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer protokol üyeleri, barış ve dostluk adına alandan gökyüzüne güvercinler uçurtuldu.

Daha sonra Macar sanatçı Hannah Berger, Şanlıurfa türkülerini seslendirdi. Türkçe seslendirdiği türkülerle beğeni toplayan Berger, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından Filipin ve Kore büyükelçilerine, Altın Sofra İyilik Ödülleri verildi. Aralarında ulusal ve uluslararası alanda faaliyette bulunan 8 kuruluş ödüllerini aldı.