21 Mayıs Dünya Süt Günü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Emel Karaçay, Türkiye'de süt tüketiminin yetersiz olduğunu ve tüketimde yanlış sütlerin tercih edildiğini söyledi

21 Mayıs Dünya Süt Günü
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Emel Karaçay, Türkiye'de süt tüketiminin yetersiz olduğunu ve tüketimde yanlış sütlerin tercih edildiğini söyledi.
21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Karaçay, gelişmiş ülkelerde kişi başına süt tüketiminin yıllık 300 litreyi bulduğunu ancak bu verilerin Türkiye'de 130-140 litre arasında seyrettiğini belirtti. Süt tüketiminde Türkiye'nin yetersiz olduğunu ifade eden Karaçay, tüketim esnasında kutu veya UHT (uzun ömürlü) sütlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Pastörize ve sterilize sütlerde katkı maddesi olduğu yönündeki inanışın yanlış olduğunu
söyleyen Karaçay, süt üretiminde çiftlikten sofraya izlenebilirliğin sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.
Et ve süt hayvancılığına destek verilmesi gerektiğini söyleyen Karaçay, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin sorunlarının en aza indirgenmesi gerektiğini bildirdi. Karaçay, güvenli hayvansal gıdalara en ekonomik yoldan herkesin ulaşması için gerekli politikaların bir an önce uygulanmasını da istedi.