Yuvaya dönüşler başlayacaktır

CHP'den ihraç edilen eski kültür bakanlarından Fikri Sağlar, partinin asıl sahiplerinin dışarıda olduğunu söyledi. Sağlar, Kılıçdaroğlu ile birlikte asıl sahiplerinin akın akın partiye gelebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladıktan sonra küskünler ve partiden kopanlarla ilgili olarak “Kimsenin CHP’ye küsme lüksü yoktur” açıklaması yaptı. CHP’den kopanlardan da sıcak mesajlar gelmeye başladı.

Baykal 18 yıldır partiyi kilitledi
Deniz Baykal’ın “18 yıldır partiyi kilitlediğini” ifade eden Fikri Sağlar, “CHP’ye yeniden döner misiniz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Baykal partiyi özünden uzaklaştırdı, ne yapacağını bilemez hale soktu. En önemlisi de partinin ideolojik sapması, toplumun taleplerini anlamaması, değişimini kavrayamaması, insanlarla kucaklaşamaması oldu. Her şeyden önce sosyal demokrasiyi, bırakması CHP’yi özünden çıkardı. Oysa CHP devrimci, değişimci, bir parti. Değişimlere önderlik yapan bir parti. 1999 yılında Kürt sorununu kimse ağzına almazken, raporlar hazırlayıp mücadele eden bir parti. Deniz Baykal dar bir kadroyla gidiyordu. Baykal’ın partinin başından ayrılması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve yeni bir kanın gelmesi büyük bir heyecan yarattı. Eğer Kılıçdaroğlu söylediği gibi partiyi özüne döndürecek, devrimci geleneği sürdürecek, değişimi yakalayacak ve değişimin ortaya koyduğu sonuçlarla sorunlara çare olabilecek bir anlayışı ve uygun kadrolaşmayı sağlarsa ben ‘sol ve sosyal demokrat’ bir parti olarak CHP’ye katkıda bulunmayı isterim.”


Kılıçdaroğlu heyecan yarattı
Sağlar, “Kılıçdaroğlu’nun heyecan yarattığına” dikkat çekerken “Dilerim bu heyecanı diri tutar, sürekli tutar. İlk olarak; dışarıda iz bırakmış, tecrübeli insanlarla birlikte parti içine bakmadan, halka dokunarak, partideki değişimi halka aktarma yoluna gitmeli. Dışarıdan güç aldıkça parti içerisindeki değişimleri daha kolay yapacaktır. Daha kolay kabul görülecektir” dedi.

Bu partinin asıl sahipleri dışarda duruyor
“CHP’yi kuran bir aileden geldiğini” vurgulayan Sağlar, “Dedem, CHP kurucularından. Sadece Baykal ve zihniyetinin geçici olarak zorunlu tatile gönderdiği bir kişiyim. Bu partinin asıl sahipleri dışarıda duruyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte asıl sahiplerinin akın akın partiye gelebileceğini düşünüyorum” dedi.

ensonhaber