Üniversiteden Önce Çanakkale'ye

Samsun'un İlkadım ilçesinde 2010 YGS'de başarılı olan maddi imkanları sınırlı 48 öğrenci "Üniversiteden Önce Çanakkale'ye Projesi" kapsamında Çanakkale'ye gönderildi.

Üniversiteden Önce Çanakkale'ye
İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan'ın talimatıyla ilçede bulunan 22 orta öğretim kurumunda 2010 YGS'de başarılı olan, maddi imkanları sınırlı, okullarında örnek olan öğrenciler, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteği ile "Üniversiteden önce Çanakkale'ye" isimli proje kapsamında 48 son sınıf öğrencisi öğretmenleriyle birlikte 3 günlük Çanakkale gezisine gönderildi.
Öğrencilerin motivasyonunu sağlamak, onların Türk tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkele'yi görmelerine imkan tanımak için böyle bir proje hazırladıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen proje kapsamında öğrencilerimiz Türk tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale'yi görecekler. Bu proje öğrencilerimizin motive olmalarını sağlamak için hazırlandı" dedi.
Atatürk Anıtı önünde aileler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Metin Altay ile birlikte öğrencileri yolcu eden Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, öğrencilerin ailelerine çocukları merak etmemelerini, gereken tüm tedbirlerin alındığını söyledi.