TSK süreçten güçlenerek çıkacaktır

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, son dönemde birçok askerin darbe iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili olarak 'TSK bu süreçten güçlenerek çıkacaktır' dedi. Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda Atatürk Özel Anma töreni kapsamında düzenlenen panelde bir konuşma yaptı, ardından soruları yanıtladı.
Kendisinden önce konuşan Altemur Kılıç'ın son dönemde darbe iddiasıyla tutuklanan askerlere ilişkin sözlerine cevap veren Org. Başbuğ, 'TSK bu süreçten daha güçlü olarak çıkacaktır' diye konuştu. Başbuğ, konuşmasında 'Türkiye'de herkes Anayasa'nın 24. maddesine uygun hareket ederse Türkiye'de hiçbir sorun kalmaz' dedi.
DAVET GELİRSE ATİNA'YA GİDERİM
Bir gazetecinin, Ege'deki uçuşlarla ilgili bir sorusu üzerine Başbuğ, pilotların savaşa hazırlanmaları için belirli sürelerle uçması gerektiğini hatırlattı. Başbuğ, bununla birlikte Türk Hava Kuvvetlerinin eğitim amaçlı uçan uçaklarının baştan beri silahsız uçtuğunu, sadece onları koruma görevi alan çok az sayıda uçağın silahlı uçtuğunu anlattı. Genelkurmay Başkanlığı düzeyinde Yunanistan'a ziyaret olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Orgeneral Başbuğ, 'Davet gelirse seve seve ben de giderim, elbette diğer komutanlar da gider' dedi.

Anons beni de sevindirmişti
Fenerbahçe taraftarı olan Org. Başbuğ, sezonun son maçında yaşanan ilginç olaylara da değindi. Maçın sonunda yapılan 'Fenerbahçe şampiyon' anonsuyla kendisinin de sevindiğini ancak daha sonra bilginin doğru olmadığının ortaya çıktığını belirten Başbuğ, Bursaspor'a da başarılar diledi.


Yeni Şafak