Rüştü'nün yediği gol şaibeli - SPOR

Yıldırım, Beşiktaş’ın kalecisini ağır bir dille suçladı



Yıldırım, Beşiktaş’ın kalecisini ağır bir dille suçladı

Kanarya’nın başkanı, “Kasımpaşalı, Ankaragücülü, Trabzonlu futbolculara ‘Fener’i yenin’ diye mesaj çeken Rüştü, Bursa’da yediği golün hesabını versin” dedi

Aziz Yıldırım’ın hedef tahtasındaki isim Rüştü Reçber çıktı. Dün basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe’nin başkanı, “Rüştü’nün Bursaspor maçında yediği goller şaibeli. İnsanlar ekmek yedikleri yere ihanet etmemeli. Bana düşman olabilirsiniz, ama Fener’e olamazsınız” şeklinde konuştu.

FENER’LE NE İŞİ OLABİLİR Kİ!

Başkan şöyle devam etti: “Rüştü, Kasımpaşalıları arıyor, Trabzon’u arıyor, A.Gücü’ne mesaj çekiyor, ‘Fener’i yenin’ diyor. Ben de Rüştü’ye Bursa maçından önce haber gönderdim ve “İnşalah üzerinde leke kalmaz” dedim. Beşiktaş kalecisinin Fener ile ne işi olabilir?”

SUÇLAMA YAPAN KANITLASIN

“Rüştü’nün Bursa’da yediği goller de bana şaibeli geliyor. Ağzımdan kötü şeyler çıksın istemiyorum. Basın tarafsız olmalı. Fener şampiyon olduğunda gol attığında bunu kutlayan basın mensupları da vardır. Suçlama yapanlar, bunu kanıtlayamadıkları anda büyük cezalar almalı.”

TOP ÜÇ DİREKTEN GEÇMEDİ

Yıldırım kaçan şampiyonlukla ilgili de şunları söyledi: “Üzüntülüyüz. Pazar günü topu 3 direğin arasından geçirebilseydik, bugün gazetelerde ‘Yıldırım nasıl şampiyonluğu getirdi’ diyeceklerdi. Eğer şampiyonluğu kaçırmamızda bir suçlu varsa o da benim...”

TEK BÜYÜK VAR FENERBAHÇE

“Taraftara sesleniyorum, destek verirken zarar vermesinler. Bu yıl seyircisiz oynadığmız maçlarda onlar tribünde olsaydı belki de o alacağımız puanlarla şampiyon olabilirdik. Türkiye’de tek büyük var o da Fenerbahçe’dir. Başkalarına yaslanıp büyük olduğunu sananlar büyük değildir.”

Gitmiyorum, 2 yıl daha buradayım

“Fener büyüktür, zor günlerde gereğini yapar. İki yıl daha buradayım. Bu üzüntülü günlerimizde ‘Başkan istifa edecek’ deniliyor. Yahu benim hiç üzülmeye, isyan etmeye hakkım yok mu? Siz bizlerin neler yaşadığını biliyor musunuz? Ama yeni arkadaşlarla beraber yeni organizasyonlarla daha güçlü bir Fenerbahçe yaratmaya çalışacağız.  Bizi arayarak, gitmememiz gerektiğini düşünenlere çok teşekkür ediyorum.”

Demirören: Yıldırım korkuyor, istifa etmeli!

Sessizliğini kartalhaber.com’a bozan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de Aziz Yıldırım’a tepki gösterip “Vahim, bir o kadar da mesnetsiz açıklamalar yapıldı. Bu, Aziz Yıldırım’ın korktuğunun göstergesidir. ‘Bu kadar başarısızlığı nasıl örterim’ diye düşünüyor.  Fener batağa sürükleniyor. Borcu Beşiktaş’ın 2 katı. Yıldırım’ın yapması gereken tek şey, hemen istifa etmektir” diye konuştu. 

Gökçek’e yaylım ateş

Yıldırım, “Melih Bey ya sporu ya siyaseti tercih etmeli. Belediyenin kaynaklarını A.Gücü ve Ankaraspor’a aktarıyor. Hangi sıfatla amigoya ve kaleciye para verildiğini ileri sürüyor” dedi 

ıldırım, “Fener MHK’-ye baskı yapıyor. A.Gücü-F.Bahçe maçının hakemini iki hafta önceden ayarladılar. O ismi Bülent Yavuz’a bildirdim” diyen A.Gücü Asbaşkanı Ayhan Atalay’a cevap verdi. Yıldırım, “Yavuz’la konuştum. O hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ama A.Gücü-F.Bahçe maçına verilmedi. Aksine 2 hafta önce Ankaragücü maçına verilmişti ve o maçı kazanmışlardı” dedi.

BÖYLE FENERLİLİK OLMAZ

Yıldırım şöyle devam etti: “Ligin kendi isteği doğrultusunda gitmesini sağlayamayanlar Fener’e düşman olmuştur. Önce can sonra canan diyen Melih Gökçek, ‘Bursa şampiyon olsun’ diyebilmektedir. Hem Fenerli’yim diyecek, hem de Bursa şampiyon olsun isteyecek. Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Melih Bey bir siyaset adamıdır ve sporun dışında kalmalıdır. Hangi sıfatla televizyonlara çıkıp amigoya para verildiğini, kalecinin satın alındığını söyleyebilir. Peki bu amigo bizden kimle konuşmuştur? Suç duyurusunu amigo ile yapıyorsunuz da neden bizim için yapmıyorsunuz...”

OĞLUNU RAHAT BIRAKSIN

“Kendi oğlunu başkan yaptığı yerde ona rahatsızlık vermemelidir. Melih Gökçek ya sporu ya da siyaseti tercih etmelidir. İşine geldiğinde Ankaragücü’nün savunuculuğunu yapmamalı ve işine gelmediğinde beni ilgilendirmez, yöneticiler ilgilensin dememelidir.”

BİZE DE İHALE VERSİNLER!

“Melih Bey belediyenin gelirlerini kulüplere aktaramaz. Ankargücü ve Ankaraspor belediye gelirleri ile yaşatılmaktadır. Ben de Topbaş’a sesleniyorum. Belediyenin hafriyat işlerini de bizim kulübe versin.”

Yıldırım’dan Çelik’e sitem

Yıldırım, Bursa milletvekili olan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in 34. hafta maçları öncesi yaptığı açıklamaları da kınadı. Fenerbahçe’nin başkanı, “Sayın Bursalı Bakan’ın söylediklerini de doğru bulmuyoruz. Başbakanımız futbolla ilgilidir ama hiç karışmamıştır futbola. Onu örnek alsınlar. ‘Fenerbahçe, Trabzon ile maçı bağladı’ diyenler o isimlerin kim olduğunu açıklasınlar. ‘Fenerbahçe ligi ayarlıyor’ diyorlardı. Ama Fenerbahçe ne Denizli’de ne de Trabzon maçında hiçbir şey ayarlamadı. Top direklerin arasından geçmedi. Son maça kadar getirdik. Söz vermiştik olmadı, tutamadık ama sözümüzü yerine getirmek için elimizden geleni yaptık” dedi. 

Anonsçuyu dövmedim!

Yıldırım, maç sonu skandal anonsu yapan Hakan Bingül’ü savunup, “İyi bir insandır, iyi tanırım kendisini. Biz kaybetmenin acısını yaşarken 2-2 oldu anonsunu yaptırabilir miyiz? Bu kadar akılsız mıyız? Anonosçuyu dövdürdü diyorlar, böyle bir şey olabilir mi? Basından birini bugüne kadar dövdüm mü? Çağırdım ‘Hakan oğlum ne oldu?’ dedim. ‘Arkadan 2-2 dediler ben de söyledim’ dedi. Ben de ‘Kim dediyse bul onu dedim’ diye konuştu. Bu arada Murat Özaydınlı da bir açıklama yapıp, “Bingül ile iş ortaklığım yoktur. Kendisi statta göreve başladıktan sonra maliyeti düşürmüştür” diye konuştu.

 

Star Gazete