Kılıçdaroğlu Baykal'a cevap verdi: Adaylığımı gizlemedim, çıktım açıkladım

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını benden gizlediler" yönündeki açıklamasına cevap verdi.

Adaylığını kimseden gizlemediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Adaylığımı kimseden gizlemedim, çıktım açıkladım." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay'ın yanı sıra bazı milletvekili kurmayları ile CHP'nin TBMM'deki Grubu'nda Kurultay çalışmalarını sürdürüyor. Bir ara dışarı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin, Deniz Baykal'ın dün Cevdet Selvi ile yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin serzenişiyle ilgili sorularına muhatap oldu. Kılıçdaroğlu, "Adaylığınızı Baykal'dan gizlediniz mi?" sorusu üzerine, "Adaylığımı kimseden gizlemedim. Çıktım, adaylığımı açıkladım. Eski Genel Başkanımızıdır, eleştirisi de hoşgörüsü de başımızın üstünedir. Hata yapmamamız için söylüyor." dedi. Kılıçdaroğlu, "Gizli görüşmeler yaptınız mı?" sorusuna ise "Gece yarısı planı yok." cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a Onursal Başkanlık verilmesine ilişkin de bu önerinin belli çevrelerden geldiğini, bunun öncelikle Baykal'ın uygun görmesi halinde gündeme alacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Kurultay'da çarşaf liste mi blok listeyle mi gidileceği yönündeki bir soruya ise bunun Kurultay'ın vereceği karara bağlı olacağını söyledi.