Karal: Avrupa'da deliler yakılırken, biz musikiyle tedavi ediyorduk

Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, içlerinde şeytan girmiş diye Avrupalıların delileri ateşte yaktığı zamanlarda, o insanları

Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, içlerinde şeytan girmiş diye Avrupalıların delileri ateşte yaktığı zamanlarda, o insanları musiki ile tedavi eden bir ecdadın torunları olduklarını söyledi.

Karal, AK Parti Rize Sosyal İşler Başkanlığı tarafından, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, ''Engelsiz Bir Rize İçin El Ele'' adı altındaki programa katıldı. Doğuştan zeka özürlü insanlar için tıpta henüz bir çare bulunamadığını belirten Karal, ''Merhum Sabancı'nın çocuğu da aynı kategoride olmasına rağmen, ona bir çare bulamamışlardır. Allah ona da başka engellilere hizmet etmeyi nasip etmiştir.'' dedi.

AK Parti Hükümeti döneminde evinde hasta, engelli, yatalak bulunan kimselere maaş bağlandığını hatırlatan Karal, şunları kaydetti: ''Bu hizmet insanlarımıza çok büyük bir açılım ve kolaylık getirmiş oldu. Engelli çocuğunu eğitemeyen aileler, o çocukları adeta çaresizlikten nisyana terk etmişlerdi. Hükümetimiz rehabilitasyon merkezleri açtırarak, özel sektöre bu çocukların hepsini okullu yaptı ve eğitime tabi tuttu. Parasını devletin ödediği bu merkezleri bir görün ve gün yüzü görmemiş çocuklarımızın sevincini paylaşın. Bizler, Avrupa'da içlerine şeytan girmiş diye deliler ateşte yakılırken, o insanlarımıza musikiyle tedavi yöntemleri uygulayan bir ecdadın çocuklarıyız. Göçmen kuşlara göç esnasında yaralandıkları için onlar adına vakıf oluşturan bir anlayışın, merhametin temsilcileriyiz. Bu nedenle hiç ama hiç kimseyi asla kenara koyacak bir tutum içinde olamayız.''

AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İsmail Kosif ise yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana engellilerin ve yakınlarının sorunlarının çözümü için hükümetin yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu söyledi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim, İl Gençlik Kolu Başkanı İshak Alim, ilçe başkanları, belediye başkanları, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta, engelli çocuklar ve ailelerinin katıldığı program, engelli çocukların sergilemiş olduğu skeç ve semazen gösterileriyle son buldu.