İtalya'dan Futbol

-İTALYA'DAN FUTBOL -İTALYA MİLLİ TAKIMI DÜNYA KUPASI'NDAN  SONRA PRANDELLİ'YE EMANET FLORANSA (A.A) - 20.05.2010 - BARIŞ SEÇKİN - İTALYA MİLLİ TAKIMI

-İTALYA'DAN FUTBOL

-İTALYA MİLLİ TAKIMI DÜNYA KUPASI'NDAN 

SONRA PRANDELLİ'YE EMANET

FLORANSA (A.A) - 20.05.2010 - Barış Seçkin - İtalya Milli Takımı'nı dünya kupasının ardından şu anda Fiorentina'nın başında bulunan Cesare Prandelli'nin çalıştıracağı ileri sürüldü. 

'La Gazzetta dello Sport'un internet sitesinde yer alan haberde, İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete ile 52 yaşındaki teknik adamın iki kez telefon görüşmesi yaptığı ve tarafların her konuda anlaştığı bildirildi. 

Abete ve Prandelli arasında 8 Haziran'da resmi sözleşmenin imzalanmasının beklendiği kaydedildi. 

Prandelli, 2005 yılından bu yana başında olduğu Fiorentina'yı bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkartmıştı. Ligde istediklerini gerçekleştiremeyen ve sezonu 11. sırada tamamlayan Mor menekşeler, İtalya Kupası yarı finalinde de FC Inter'e elenmişti.   

Gök mavililer olarak anılan İtalya Milli Takımı'nın şu anki teknik direktörü Marcello Lippi de Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nın ardından görevden ayrılacağını açıklamıştı. Lippi, 2006 yılında çalıştırdığı Gök-mavililer ile Dünya Kupası'nı kazanma başarısını göstermişti. 

(BRS-SS)

20.05.2010 10:54:30