'İki Malatya Sevdalısı Paneli'ne Davet

Malatya'da yarın düzenlenecek olan "İki Malatya Sevdalısı" isimli panele ilginin fazla olması istendi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde, cemiyet başkanı Haydar Karaduman ve başkan yardımcısı Kemal Deniz ile İnönü Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr.Ramazan Çiftlikçi ortak basın açıklaması yaparak, yarın düzenlenecek olan "İki Malatya Sevdalısı" isimli panele ilginin fazla olmasını istediler.
Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Malatya Araştırmaları Derneği Başkanı Kemal Deniz, " 11 Mayıs 2009 tarihinde Eğitimci- Yazar Hüseyin Çolak tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde yaşamını yitirdi. 19 Mayıs 2009 tarihinde ise yine ilimiz için önemli çalışmalar yürüten mahalli gazete ve dergilerin hemen hepsinde birçok yazısı neşredilen, Türk Folklor Araştırmaları, Türk Kültürü, Tarih, Folklor ve Edebiyat, Ajans Türk dergilerinde muhtelif araştırmaları yayınlanan Ahmet
Şentürk'ü kaybettik. Bizde bu iki değerli insanı unutmamak ve genç kuşağa daha iyi anlatabilmek için "İki Malatya Sevdalısı" adı altında bir panel düzenlemeye karar verdik" dedi.
Deniz, panelin 21 Mayıs 2010 tarihinde düzenleneceğinin altını çizerek, "Bu etkinliği İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda saat 14:00'de düzenleyeceğiz. 21 Mayıs 2010 günü Eski Belediye yanından Saat 13:30 itibariyle ücretsiz otobüs kaldırılacaktır" ifadelerini kullandı.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde, cemiyet başkanı Haydar Karaduman ise, "İki Malatya Sevdalısı" isimli panele ilginin fazla olmasını beklediklerini söyledi.
İnönü Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr.Ramazan Çiftlikçi de, sözü edilen panelde bastırdıkları kitabı ücretsiz olarak dağıtacaklarını ifade ederek, "Karının doyduğu, beyinlerin boş kaldığı ortamları yaşıyoruz. Bu nedenle, bu tür anma ve kültür etkinliklerine önem verilmelidir" şeklinde konuştu.