İKAMER adını İZDİM olarak değiştirdi

İzmir Uluslararası Kültürel İşbirliği Derneği (İKAMER) adını İzmir Uluslararası Diyaloğu Merkezi(İZDİM) olarak değiştirdi. Dernek Başkanı Hasan Çalımc

İzmir Uluslararası Kültürel İşbirliği Derneği (İKAMER) adını İzmir Uluslararası Diyaloğu Merkezi(İZDİM) olarak değiştirdi. Dernek Başkanı Hasan Çalımcı, "Her geçen gün ilgi alanı genişleyen yurt dışından çeşitli senatör, vali, milletvekili, belediye başkanları, sanatçılar gibi önemli kişileri ağırlayan derneğimizin ismini değiştirdik." dedi.

Şimdiye kadar onlarca grubu misafir ettiklerini anlatan Çalımcı, dünyanın en önde gelen üç insan hakları uzmanından birisi olan Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş İtalya Başbakanı Berlusconi'nin hukuk danışmanı Prof Dr Mahmud Şerif gibi birçok ünlü ismi ağırladıklarını söyledi.

Çalımcı, derneklerinin yeni adıyla ilk faaliyetinde de Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İndiana eyaleti senatörlerinden Karen Tallian ve Linda.C. Lawson'un da bulunduğu konuklarını iki gün süreyle İzmir'de ağırladıklarını kaydetti.

Konuk gruplara İzmir ve bölgeye ait tarihi turistik ören yerleri, müzelerin gezdirildiğini aktaran İZDİM Başkanı Çalımcı, İzmir'in ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduklarını ifade etti.

Çalımcı, "Grubun onuruna, Çetin Kazancı ve ailesi bir akşam yemeği verdi. Düzenlenen yemeğe ilimizden çeşitli bürokratlar da davet edildi. Yemekte İzmir Dernekler il Müdürü Bülent Korkmaz, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, Kültür ve Turizm il Müdürü Vekili Abdülaziz Ediz, Mustafa Akdağ ve misafirler de hazır bulundu." dedi.

Türk mutfağının zengin çeşitleri ile tanıştırılan konukların hayranlıklarını gizleyemediklerini belirten Çalımcı, programlar boyunca Türk insanının milli ve manevi değerleri ile el sanatlarını birebir tanıtıldığını ifade etti.

Çalımcı, "Konuk gruplar ülke insanımızın değerleri karşısında söyleyecek kelime bulamadıklarını sık sık ifade ediyorlar. Çini yapıyor, ebru sanatını yakından görüyorlar." şeklinde konuştu.