Hesaplı ve becerikli HTC yolda

HTC Wildfire, Android işletim sistemi üzerinde azami tasarrufla çalışan ve orta fiyat kategorisinde konumlandırılması beklenen şık bir akıllı telefon

HTC, becerikli ama pahalı olmayan Android telefon modellerine Wildfire’ı ekledi. Yaz sonuna doğru piyasalara verilmesi beklenen Wildfire, tüm sosyal ağları tek bir uygulamada toplayan FriendStream dahil özelleştirilmiş iletişim ve koordinasyon sağlayan HTC Sense arayüzüne sahip.

Telefon defterinizdeki kişileri diğer işlemlerle eşleştiren bu uygulamalar dizisi, örneğin bir arkadaşınızdan çağrı geldiğinde o kişiyle son bilgi alışverişini, kişinin sosyal ağlardaki işlemlerini, fotoğrafını, yakınsa doğum gününü vs. gösteriyor.

3.2 inç QVGA çoklu dokunmatik ekrana sahip Wildfire, HTC Hero’da da bulunan 528 Mhz Qualcomm işlemci kullanıyor. Android işletim sisteminin 2.1 sürümüyle çalışan telefonda kablosuz internet ve 3G bağlantı yetenekleri mevcut. 5 megapiksellik otomatik odaklı kamerası ve LED flaşıyla kaliteli fotoğraflar çekebileceği düşünülebilir.

Ekranın QVGA seçilmesi, arayüzün de üç boyutlu grafiklerden arındırılması, Wildfire’ın pil tüketimini büyü ihtimalle düşük tutacaktır. Belki daha da önemlisi, fiyatı da ‘orta’ kategoride kalabilir.