Görüntülerde eklenti olduğu kesindir

Kaset iddiaları ile ilgili raporu savcılığa teslim eden Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz ve Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisi Atasoy, Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset hakkında açıklamalarda bulundu.

Belgeleri savcılığa teslim eden Baykal'ın Avukatı Muzaffer Yılmaz ve görüntüleri incelemeye alan kriminal yetkilileri görüntülerin Deniz Baykal'a ait olmadığını açıkladı.

Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisinin yaptığı açıklamalar şöyle:

Görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baykot olmadığı kanaatindeyiz

Anladığım kadarıyla bu rapor sayın avukat tarafından savcılığa verilmiş. Bu raporda dikkat çeken hususlar Başlık şöyle bu görüntülerin aslı olmayıp internetteki fotoğrafı çekilerek çözümü yapılmış ve hazırlanan uzman raporunun yazılarıyla edite edilerek savcılığa sunulmuştur.

Sol karedeki odanın mütevazı yapısıyla sağ karedeki odanın ise daha donanımlı olduğundan dolayı ayrı mekanlar olduğu gözlemlenmektedir.

Mekândaki kişilerin de Sayın Baykal olduğunun varsayılması ve kurgunun buna göre yapılması gerekmektedir. İlk karede Sayın Baykal'ın sağ kolunun gömleğinin uzun kollu olması daha sonra ayağa kalktığında is ekolunun hiç hareketi görünmezken yukarıya kadar sıvanmış olması dikkatlerimizden kaçmamıştır.

Sayın Baykal olduğu söylenen şahsın sürekli kameranın karşısında olması sanki o kişinin kameraya bilerek poz verdiği intibası uyandırmaktadır.

İkinci bölümdeki kısımda görüntüdeki Baykal olduğu iddia edilen kişinin pantolonunu normal bir yere bırakması gerekirken götürüp gardıroba asması şüpheli bulunmuştur.

Böylesine bir teknik ile 5 metreden görüntüleri alınan bir kişinin şu kişi veya bu kişinin olduğunu adli olarak söylemek mümkün değildir. Hukuken bilimsel ve adli bakımdan bunun kabulü mümkün değildir.

Baytok olduğu iddia edilen bir hanımın gizlenen kameranın önünden çıplak olarak bir kez geçtiği yetmeyip bir kez de önden göründüğü bunların video frame olarak eklenmesinin çok basit bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Ortada bir cinsel olay var ise yatakta bir fiil olayı görünmemektedir. Bu görüntülerin kare ekleme veya teknik tabiriyle frame ekleme ile yapılmış olabileceğini düşündük.

Video görüntülerinden yapısının orta dolgunlukta ve ortaya yakın bir boyda hanım olduğunu gördük. İkinci bölümde olan hanımın zayıf uzun boylu ve 32-34 yaşlarında olduğu gözlemlenmektedir. Bu rapor uzman 5 kişi tarafından hazırlanmıştır.

Görüntüler de Sayın Deniz Baykal olduğunu iddia ve ispat etmek asla mümkün değildir. Aynı şey Sayın Baytok için de geçerlidir.

Burada montaj olduğu kriminal sonucu yapılan incelemede ortaya çıkmıştır. Burada Baytok ve Baykal'a ait olmadığı görüntüler internet ortamına servis yapılmıştır. Kravat renklerinin tutmadığı, çorap renklerinin tutmadığı, internette servis edildiği ciddi bir mağduriyet olduğu çok açıktır.

Bu kasetin montaj ve düzmece olduğu ortaya çıktıktan sonra hükümete düşen görev bu kaseti kimin yayımladığı ve amacın ne olduğunu ortaya çıkartmaktır.

SORULAR

SAYIN BAYKAL NEDEN BİR AÇIKLAMA YAPMADI?

Burada Deniz Baykal kasetin montaj olduğunu söylemiştir. Montaj düzmece demiştir. Sayın Baykal onurlu bir davranış göstererek CHP'nin hedef alınmaması için istifasını vermiştir. CHP Teşkilatı'nın da milletimizin de bunu algılamasını bekliyoruz. İkinci kasetin de bundan farklı olacağını düşünmüyoruz.

FİGÜRLERİN BAYKAL VE BAYTOK'A AİT OLDUĞU İSPAT EDİLEMEZ

Omuzlarının ne kadar açık olduğunu, çorap renklerinin zaman aralığında değiştiğini göz önüne alırsak bunun diğer bürokratlarımızın başına gelmeme garantisi yoktur.

Biz ulusal kriminal büro olarak dağıtılan kataloglarda da göreceksiniz. Biz doğru dürüst iş yaparız. Bundan 15 Yıl önce Sayın Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı idi. Sayın Başbakan'ın o günlerdeki dönemi bir sıkıntıdan bize bahsedip bizden yardım istediler. O zaman dilekleri hemen yerine getirildi. Biz bu gibi konularda ve benzeri konularda yabancı ülke hukuklarına da onların müracaatları halinde de yardım eden, Londra, İsveç ve İstanbul merkezli bir kuruluşuz. O olayı anlatmayacağım. Sayın Başbakanımızın Belediyedeki kendilerine orada odasındaki konuşmaların dinlenildiği şeklinde bir sıkıntı vardı o konuda yardımcı olduk.

Avukat beyin az önceki açıklamalarında Sayın Baykal'ın birinci bölümdeki pantolon rengi ile ikinci bölümdeki pantolon renkleri farklıdır. İlk görüntüdeki kravat ile ikinci bölümdeki kravat rengi farklıdır, pantolon ve kravat boyları farklıdır. Burada bulunan cihazlar inisiyatife müsaade etmez.

GÖRÜNTÜLERİN KİM TARAFINDAN DAĞITILDIĞINA İLİŞKİN SİZİN BİR ARAŞTIRMA YAPMANIZ MÜMKÜN MÜ?

Bu görüntülerin kimin tarafından yapıldığını bizim bilmemiz mümkün değildir. Görüntülerde ekleme ve çıkartma yapılabilmesi bilinen basit bir gerçektir. Tahminen olarak söylenmez bizde. İhtimaller ve varsayımlarla söylenmez. Bizler Ağır Ceza'ya belgelerimizi verdiğimiz zaman mahkeme bu cihazları bizden ister. Bu gördüğünüz cihazlar sıradan cihazlar değildir. Türkiye'de çok önemli olaylar Sayın Adalet temsilcilerimizin bize teveccühleri ile bize zaman zaman iş emirleri verilmektedir.

TMSF'nin çok gizli olması nedeniyle yürüttüğü önemli bir operasyonda adli belge evrak incelemesi konusunda yaptığımız iş önemli bir olaydır. Medyaya intikal eden mafya gibi önemli şeylerimiz vardır.

ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BAŞLADI

Bize talimat 11 Mayıs'ta verildi, 12 Mayıs'ta işlem başlatıldı ve kendilerine arz edildi. Sayın Baykal açıklamasını yaptığında bu görüntülerin iki haftalık olduğunu beyan etti. Sayın Baykal bu bilgiye nasıl ulaştı?

Cinsel olayın olduğu görüntünün Sayın Baykal ve Baytok olan görüntünün kendilerine ait olmadığını beyan ettik. Biz Sayın Baykal'ın yaşının 50 olduğunu biz dün öğrendim.

Kaset yayınlandıktan sonra savcılığın kendiliğinden araştırma yapması gerekiyor. Hükümet ve MİT'in de bu incelemeye katkıda bulunması gerekiyor. Sayın Baykal montaj kasetle hedef haline getirilmiştir. Bu belli bir amaç için yapılmıştır ve bu amaç ortadan kalkmıştır. Konunun uzmanları tarafından hazırlanan raporlar ortadadır. Şuanda bundan sonra yapılması gereken bu kaseti kimin neden çıkardığı Savcının hükümetin görevidir. Bu raporu soğuk damgalı ve mühürlü raporu kendilerine sunduk.

Sizin resminiz çekildiğinde 15 - 20 kişiyle görüntünüzün oluşturulması mümkündür. Mekanlarda inceleme yapmamız mümkün değil ancak görüntü üzerinde mutlaka yapıldı. Mekanların neresi olduğunu tespit edemiyoruz.

Bizim açıklamaya çalıştığımız kasetin montaj olduğudur. Bunu saklamıyor basına dağıtıyoruz. Bunun ne şekilde oluşturulduğu kimin evinde olduğu çok önemli bir ayrıntı değil. Bunu bulması gereken hükümet açısından önemli bir ayrıntı. Biz kasetin sahte olduğunu, düzmece olduğunu ispatladık. Bunu savcılığın veya hükümetin bunu çoktan yaptırmış olması gerekiyordu. Bu gündem oluşturdu ve çok uzadı bu yüzden Sayın Baykal rahatsız olduğu için biz yaptırmak zorunda kaldık.

BAYKAL'IN TAZE GÖRÜNTÜSÜ MÜ KAYDEDİLİP MONTAJLAMA YAPILMIŞ?

Ben kanaatimi söyleyeyim. Benim düşünceme göre birinci odadaki görüntü ele geçirilmiş bir görüntü bu görüntü üzerindeki kişinin o güncel kişiye birisi benzetilmek istenmiş. İkinci cinsel ilişkideki kendisine benzetme yapılmaya çalışılan görüntü de Deniz Baykal beyin görüntüsüne benzetilmeye çalışılmış. Birinci görüntüdeki Baykal'ın gerçek ikinci görüntüdeki ise ona benzetilmeye çalışılmıştır.

İki ayrı yere kamera yerleştirilmiş. Birinci odadaki görüntülerin Deniz Baykal'ın görüntüleri olduğu varsayılarak ikinci görüntü ona montaj yapılmış. Birinci görüntüde Baykal bey ve bir evrak alışverişi var. Birinci bölümde Baytok'un yüzü görünmüyor, eli görünmüyor ayak topuğunun bir kısmı görünüyor. Eğer o ise ikinci görüntüdeki kişi asla Nesrin Baytok değildir.

İkinci görüntü ise çıkartma, ekleme ve hızlandırmalar yapılarak oluşturulmuş bir görüntüdür. Mekanın yerini bilmiyoruz. Ben elime veren görüntünün incelendiği kurumun sorumlusuyum.

Biz ulusal kriminal olarak ses kayıtlarında bazı hecelerin yer değiştirildiği çıkartıldığı gibi bir ses kaydı elimize geldiği an bunun hemen çözümü mümkündür. O görüntü de ses de olabilirdi. Eğer o görüntüde ses olur oda ilerde ortaya çıkarsa o sesi de inceleyerek o sesin analiz spektromunda CIA ve FBI tarafından kullanılan motorlar var bizde bunu kullanıyoruz. Onları o motordan geçirdiğimiz zaman eksilmeler çıkartılmalar eklemeler ortaya çıkıyor. Yayına verilmemiş olabilir.

Bir görüntüde metadata denilen o görüntünün künyesi vardır. O görüntü kopya bir görüntü ise hangi makine ile hangi tarihte çekildiğini görmek mümkün değildir. Metadatalar bizce tespit etmek mümkün değildir.

SAYIN BAYKAL'IN YAKIN TARİHTE SAÇLARINI KISALTTIĞI VE DİZİNDEKİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI YÜRÜYÜŞÜNÜN SORUNLU OLDUĞUNU GÖRMÜŞTÜK VİDEODAKİ GÖRÜNTÜLERDE BUNA UYUYOR BUNA NE DİYECEKSİNİZ?

Bir kimsenin ayağındaki aksamanın taklit edilebilmesi de mümkün. Daha farklı görüntülerin ileride verilmesi mümkün. Burada yürüyen birine bu Obama'nın yürüyüşü diyemezsiniz.

İlk etapta önemli olan kasetin gerçek olup olmadığıdır. Sizin buradaki bir görüntünüzün başka bir yere koymak mümkündür. Bu kısım Savcılığın ve hükümetin yükümlülüğündedir. Savcılığın hızlı bir anlamda çözmesi gerekir. Bu şekilde yapılan saldırılar belli amaçlar için yapılıyor ve amaca ulaşmış görünüyor. Bu girişimden medet uman, Sayın Baykal'ın siyasi anlamda Türkiye'de olmasını istemeyenlerin amacı boşa düşmüştür. Bu tip soruları Sayın Başbakan'a sormanız gerekmektedir.

İhlassondakika

ULUSAL KRİMİNAL BÜRO'NUN KASET AÇIKLAMASI -1 (TIKLAYIN)
ULUSAL KRİMİNAL BÜRO'NUN KASET AÇIKLAMASI -2 (TIKLAYIN)