Gazete manşetlerinde bugün 20 Mayıs 2010

Yurtta yayınlanan gazetelerin bugünkü manşetlerinde ağırlıklı olarak Zonguldak'ta meydana gelen göçükte mahsur kalan 30 işçi ile ilgili yetkililerin açıklaması yer aldı. İşte gazetelerin bu günkü manşetleri;

Gazete manşetlerinde bugün 20 Mayıs 2010
AKŞAM

TEK ÇAREN DEĞİŞİM

Gandi Kemal’e ilk öğüt, Dersim’li hemşerisi Kemal Burkay’dan.

BİRGÜN


UMUTLAR TÜKENİYOR

TTK Genel Müdürü göçük olan yere ancak 4 gün sonra ulaşılabileceğini söyledi.

BUGÜN

20 METRELİK KABUS

Göçükteki dev kayalar yüzünden 30 madenciye dün de ulaşılamadı. Sadece 20 metre kalmasına rağmen gaz yüzünden kol gücüyle yapılan çalışmaların 4 gün daha süreceği açıklandı. Umutlar iyice tükeniyor.

CUMHURİYET

CHP’DE YUVAYA DÖNÜŞ

Partiden kopanlar dönüş sinyali vermeye başladı. Baykal, Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecine sitem etti.


GÜNEŞ

700 LİRA İÇİN

Yerin 7 kat altında 20-25 lira yevmiye için ter dökerken Azrail ile burun buruna kalan 30 madenciye 3’üncü gün de ulaşılamadı.


HÜRRİYET

4 GÜN ŞOKU

Zonguldak’taki göçükte mahsur kalan 30 madenci için umutlar tükeniyor. Kurtarma ekiplerinin 20 metrelik kaya blokunu 4 günde aşabileceğini açıkladı.

MİLLİYET

SİZİ BEKLİYORUZ

Madencilerin bekleyişi sürerken tek umut çoğu emekli olmuş ‘kurt madencilerin’ ocağa gelen hava borularını kırarak temiz hava sağlamış olmaları ihtimali.

POSTA

BİTMEYEN BEKLEYİŞ

Zonguldak’ta devlete ait madende grizu patlaması sonrası yerin 540 metre altında mahsur kalan 30 işçiye üçüncü günde de ulaşılamadı. Kurtarma ekipleri dün madende ilerlerken kayalardan oluşan bir göçükle daha karşılaştı. Yetkililer bu göçüğün ancak 4 günde aşılabileceğini söyledi. Umutlar giderek azalıyor. Ama madencilerin aileleri ocak başında dua ederek gece gündüz bekliyor.


RADİKAL

TÜKİYE’NİN ONURU GÖÇÜKTE

Yerin 540 metre altındaki 30 madenciyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Haberler kötü: Göçüğü geçmek 4 gün sürer…

SABAH

4 UZUN GÜN

İki bakandan ailelere acı brifing: 30 işçinin mahsur kaldığı göçüğe en erken dört gün içerisinde ulaşabiliriz.

SÖZCÜ


İŞTE GANDİ’NİN “OTURMAM” DEDİĞİ HAVUZLU VİLLALAR

Kemal Kılıçdaroğlu villa açıklamasıyla Tayyip’i can evinden vurdu.

STAR

DUA EDEMLİM MUCİZE OLSUN

Zonguldak’ta 3 gündür ulaşılamayan 540 metre derinlikteki 30 işçi için son umut: Kurt madenciler ceplerdeki hava borularını kırarak hayatta kalmış olabilir.

TARAF

İNGİLİZ USULÜ MUHALEFET

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaydan hemen sonra hükümetin icraatlarını adım adım izlemek için gölge kabine kuracak. Derviş’in ekibinden faik Öztrak da kabinede.

TÜRKİYE


BENİ YOK SAYDILAR

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kendinden gizlendiğini belirten Baykal “Arkamdan iş çevirdiler” dedi.

VATAN

KAHREDEN ÇARESİZLİK

30 maden işçisi yerin 540 metre altında 2,5 gündür kurtarılmayı bekliyorlar. Tüm Türkiye onlar için dua ediyor. Ancak dün ikinci bir göçük tüm moralleri bozdu. Ekipler madencilere en iyi ihtimalle 3-4 gün sonra ulaşabilecek.

YENİ ASYA


AİHM’E RAĞMEN CEZA TALEBİ

Yargıtay Başsavcılığı, Cevher İlhan’a verilip AİHM’den dönen cezanın tasdikini talep etti.


YENİ ŞAFAK


DÖRT KARA GÜN DAHA

Zonguldak’taki maden ocağında 540 metre derinlikte göçük altında kalan 30 işçiye ulaşmak için çalışma yürütülürken umutları kıran açıklama TTK Müdürü’nden geldi: İkinci göçüğün 4 gün içinde geçilmesi planlanıyor.

ZAMAN

YARGITAY, MAHKEMELERİN AMİRİ DEĞİL

İki Yargıtay üyesinin internete düşen skandal ses kaydına tepkiler büyüyor. Erzurum’daki Ergenekon davasının Yargıtay’a alınarak sanıkların tahliye edilmesi işlemleri için “Kabul edilemez” diyen hukukçular Böyle bir girişimin yargıya müdahale olduğunu savunuyorlar. Dosyaları Erzurum ve İstanbul’dan isteyen Yargıtay’ın mahkemelere talimat veremeyeecği belirtiliyor.