Devlerin dansı - SPOR

BBL’de Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker finali bugün başlıyor



BBL’de Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülker finali bugün başlıyor

Nefeslerin tutulacağı seride ilk randevu Ayhan Şahenk Salonu’nda bu akşam 20.00’de start alıyor. Efes “En fazla şampiyon olan takım” unvanını korumayı, Kanarya da 4. zaferini almayı isteyecek

Beko Basketbol Ligi’nde dev final geldi, çattı... Son 3 sezonun finalistleri Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen bir kez daha karşı karşıya geliyor. Play-off final serisinin ilk maçı bu akşam saat 20.00’de Ayhan Şahenk’te oynanacak. Bu dev kapışma Spormax’ten naklen yayınlanacak. Lig tarihinde Efes’in 13 şampiyonluğu bulunurken, Fenerbahçe’nin ise 3 zaferi var. 

ATAMAN: ÖNCELİK FAİR-PLAY

Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker ile finalde karşılaşacak olmalarının sürpriz olmadığını ifade ederek, iki takımın da şampiyonluk için büyük bir mücadele vereceğini söyledi. Ataman, şunları kaydetti: “Bir final klasiği yaşanacak. Play-off’larda da iyi basketbol oynayarak, maç kaybetmeden finale kadar gelmeyi başardık. Maçların fair-play kuralları içerisinde, geçmesini istiyoruz.”

ERDOĞAN: HAK EDEN KAZANSIN

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan da ‘’Rakibimiz, Türk basketbolunda birçok ilke imza atmış bir ekol. Dolayısıyla çok önemli ve çok saygıdeğer bir rakip. Final serisi bütün spor müsabakalarının sonlandığı sadece basketbolun konuşulacağı bir döneme denk geldi. Bu anlamda her iki tarafa önemli  sorumluluk düşüyor. Saha içinde sert mücadelenin olacağını düşünüyorum. Hak edenin şampiyon olmasını diliyorum” dedi.

Star Gazete