CHP'de yeni yönetim arayışı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde iki günden az bir süre kaldı. Şimdilik CHP'nin tek genel başkan adayı olan Kılıçdaroğlu, partinin yeni yönetim listesi üzerinde çalışıyor. O listede yeni isimler ve sürprizlere de yer var. Önder Sav'ın partide etkin bir görevde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gürsel Tekin, Muharrem İnce gibi son dönemde öne çıkan

Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde iki günden az bir süre kaldı. Şimdilik CHP'nin tek genel başkan adayı olan Kılıçdaroğlu, partinin yeni yönetim listesi üzerinde çalışıyor. O listede yeni isimler ve sürprizlere de yer var. Önder Sav'ın partide etkin bir görevde kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gürsel Tekin, Muharrem İnce gibi son dönemde öne çıkan isimlerin ise genel merkeze çekilmesi bekleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'e karargah kurdu, kurultaya hazırlanıyor. Çünkü CHP'de köklü bir yönetim değişikliği yolda.

Kılıçdaroğlu seçilirse yönetimi neredeyse sil baştan belirleyecek, yola yeni kadroyla devam edecek.

Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle kurultayın kaderini değiştiren isim CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Siyasette siyasi anlamda doygunluk noktasına gelmiş bir siyaset adamıyım. Bir değerlendirme yaparsam sanki ufak kaygılarla hareket eden bir siyaset adamı durumuna düşerim" dedi.

Sav'ın, eğer isterse yeni yönetimde en etkili pozisyonlardan birinde yeniden rol alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Hangi isimler düşünülüyor?

Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma arkadaşı İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'i Genel Başkan Yardımcısı olarak merkeze çekmesi bekleniyor.

Ayrıca milletvekilleri Gürol Ergin, Necla Arat, Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce gibi isimlere de genel merkezde etkin görevler verilebileceği belirtiliyor.

Hamzaçebi'nin ismi Genel Sayman olarak öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nun MYK'nın mevcut üyelerinden Faik Öztrak'a da "Birlikte çalışalım" teklifi götürdüğü konuşuluyor.

Partinin Meclis grubunda ise Kılıçdaroğlu'ndan boşalan Grup Başkanvekilliğine Haluk Koç'un oturması planlanıyor. Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay'ın ise Grup Başkanvekili olarak kalması.

Sürpriz isimler de var

Sadece bu isimler değil Kılıçdaroğlu'nun kurultaya sunacağı listede sürprizlere de yer var. Bu doğrultuda bazı sivil toplum örgütlü üyelerine, üniversite uzmanlarına parti meclisi üyeliği teklif edildiği öğrenildi.

Kurultay öncesi bir başka tartışma ise daha önce hazırlıkları yapılan partinin yönetim yapısında köklü değişiklikleri beraberinde getiren yeni tüzük hazırlıkları.

Genel Sekreterlik görevini pasifize eden, daha etkili 13 genel başkan yardımcılığını beraberinde getiren bu değişiklik üzerinde çalışmalar da sürüyor. Ancak akıllarda soru işaretleri var. Yarın yapılacak il başkanları toplantısında tüzük değişikliğinin ertelenmesi tartışılacak.


CNN Türk