Beyaz Saray: Müzakereler Devam Edecek Washıngton

-BEYAZ SARAY: MÜZAKERELER DEVAM EDECEK WASHINGTON (A.A) - 20.05.2010 - ABD BAŞKANI BARACK OBAMA, BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİN

-BEYAZ SARAY: MÜZAKERELER DEVAM EDECEK

WASHINGTON (A.A) - 20.05.2010 - ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesinde İran'a yaptırımlar konusunda yeni bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısı üzerindeki müzakerelerin devam edeceğini söyledi. 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Obama görüşmede, Türkiye ve Brezilya'nın çabalarının farkında olduklarını, ABD ve uluslararası toplumun, İran'dan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK)'na resmi ve yetkili bir mesaj gönderilmesini beklediğini kaydetti. 

Obama, uluslararası toplumun İran'ın nükleer programı ve bu ülkenin uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmemesi konusundaki kaygılarını vurguladı. 

Yeni bir BMGK kararı üzerindeki müzakerelerin devam edeceğini ifade eden Obama, İran'ın, nükleer programı konusunda BMGK'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile görüşmeyi sürekli olarak reddetmesi ve uranyumu yüzde 20 oranında zenginleştirme faaliyetini durdurmamasının 'güven inşa etmediğini' söyledi. 

Obama ve Erdoğan ayrıca, Irak'ta devam eden hükümet kurma süreci ve Orta Doğu'da barışın ilerletilmesine duyulan ihtiyacı da ele aldı.  

20.05.2010 07:18:15