Ardahan'da 'Her Köye Bir Orman' Projesi

Ardahan Göle Orman İşletme Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Ardahan Merkez Ölçek Köyünde kurulan 'Ardahan Bal ormanı' projesi kapsamında 25 hektarlık alanda 70 bin akasya fidanı toprakla buluşturuldu

Ardahan Göle Orman İşletme Müdürlüğü'nün ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Ardahan Merkez Ölçek Köyünde kurulan 'Ardahan Bal ormanı' projesi kapsamında 25 hektarlık alanda 70 bin akasya fidanı toprakla buluşturuldu.
Ölçek Köyünde yapılan programa, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Erzurum Orman İşletme Böle Müdürü Mehmet Zeki Temur, Göle Orman İşletme Müdürü Rahmi Çelebi, çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Erzurum Orman İşletme Müdürü Temur, arıcılığı sevdiklerini, arıcılığa katkı sunmak amacıyla Ardahan'da iki ayrı noktada 'Ardahan bal ormanı' oluşturduklarını söyledi.
Temur, "Dünyada arıcılığın öneminin her gün arttığı bir döneme giriyoruz. Bu nedenle çiçekleri bol olan fidanlardan oluşan ormanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Bugün burada Ölçek köyümüzde 25 hektar alana 70 bin Akasya fidanın dikildi. Aynı şekilde çalışmanın önümüzdeki günlerde, Posof ilçemizde de gerçekleştirilmesi planlanıyor" dedi.
Temur, Ardahan ilinin orman oranının çok düşük olduğunu bu çalışmalarla orman oranını yükseltmeyi düşündüklerini söyledi.
Vali Mustafa Tekmen ise, Ardahan ilinin orman sahası için müsait bir bölge olmasından dolayı toprakla buluşan her bir fidanın kendileri için çok önem taşıdığını söyledi. Tekmen, "Arıcılık bölgesi olan Ardahan'da bal ormanı adı altında dikilecek olan bu fidanların faydasının büyük olacağının inancındayız" dedi.
Tekmen bu bölgenin özelliği dolayısıyla dikilen ağaçların yüzde 95 inin tuttuğunu belirterek Ölçek halkının diktiğimiz bu fidanlara sahip çıkmalarını istedi.
Dikilen fidanların ardından program yapılan yöresel ikramla son buldu.