Yaşları 70 ama işleri bitmemiş

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen dedeler ve neneler koşusu renkli görüntülere sahne oldu.

Pursaklar Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düz

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen dedeler ve neneler koşusu renkli görüntülere sahne oldu.

Pursaklar Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen yarışmada yaşı 50 ila 80 arasında değişen bin 80 yarışmacı, yıllara inat bin ve bin 500 metrelik parkurları koştu. Bazı yarışmacılar, bitiş çizgisini davul zurna eşliğinde oynayarak geçerken yaşlı bir kadın yarışmacının eşi arkadan itekleyerek destek olurken torunu da yüzüne su serpmesi dikkatlerden kaçmadı. Bazı uyanık yarışmacılar da ambulansla bitiş çizgisine birkaç metre kala gelerek buradan itibaren koşmaya başlarken bir başka yaşlının ise bastonuyla koşuya katılması da renkli görüntülerden bazılarıydı.

Neneler koşusunda ise başlangıç hakeminin yanlışlıkla silahı ateşlemesi ise ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Yarışmanın sonunda dedeler ve neneler futbol sahasında kurulan pistte oyun havalarıyla doyasıya eğlendi. Yarışmada dereceye girenler, kaplıca tatiliyle ödüllendirildi. 4. Geleneksel Dedeler Neleler İkinci Bahar Koşusu'na katılan yarışmacıların çeşitli sağlık sorunları bulunmasına karşın, ortak mesajı sağlık yaşam oldu. Bir katılımcı yaşının 80 olmasına ve birtakım sağlık sorunları olmasına karşın yarışmaya katıldığını belirtti.

Yaşının 60 olduğunu söyleyen bir diğer kadın yarışmacı ise kalp rahatsızlığı olmasına karşın düzenli olarak spor yaptığını ve bu yarışmaya da sağlıklı yaşam için katıldığını ifade etti. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, geleneksel hale getirdikleri koşuyla, amaçlarının yaşlıları da unutmamak ve onlara sağlıklı bir yaşam imkanı vermek olduğunu söyledi. Bu yıl 5 bin civarında başvurunun gerçekleştiğini belirten Çetin, gelecek yıllarda da bu koşunun devam edeceğini ve her geçen yıl koşuya ilginin arttığını ifade etti. Yarışmanın sonunda 50-55, 56-60, 61-65, 66-69 ve 70 üstü kategorisinde ilk üçe girenlere ödülleri verildi.