Milas'ta Uçurtma Şenliği

Milas ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi ve Milaslı izciler tarafından düzenlenen 1

Milas'ta Uçurtma Şenliği
Milas ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi ve Milaslı izciler tarafından düzenlenen 1. Uçurtma Şenliği Tavşan Tepesi'nde yapıldı. Geçen günlerde, THK Genel Müdürlüğü'nden gönderilen 500 adet uçurtma, THK Milas Şubesi tarafından okullara dağıtılmıştı. Yapılan dağıtımların ardından THK Milas Şubesi tarafından 1. Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi. Tavşan Tepesi'nde bir araya gelen izciler ve izci velileri uçurtmaları uçurtmaya çalıştı.
1. Uçurtma Şenliği ile ilgili Milas İzci Kurulu Başkanı Türkan Girinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan uçurtma şenliğinin THK Milas Şubesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Girinci, Türk Hava Kurumu'yla bu etkinliği gerçekleştirmelerinin nedeninin izcilerimizin Türk havacılığıyla tanışmasını sağlamak. Türk havacılığında ülkemizin savunulması için etkin gençlik yetişmesini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
THK Milas Şubesi Başkanı Ahmet Faik Demirkol, hem Türk Hava Kurumu'nun tanıtımını yapmak hem de öğrencilerimizi sevindirmek amacıyla 500 adet uçurtmayı öğrencilere dağıttıklarını belirterek "Bugün de izcilerimiz ve öğrencilerimiz uçurtmalarını uçurarak gönüllerince eğleniyorlar" diye konuştu.
(ÖK-HO-Y)