Eml'den Pilav Şenliği

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı tarafından Pilav Şenliği düzenlendi.

Eml'den Pilav Şenliği
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen pilav şenliği Zonguldak EML bahçesinde düzenlendi. Etkinliğe ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, EML Müdürü Burhan Koyu, Okul Müdür Yardımcıları, öğretmenler, okul mezunları, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Burhan Koyu, konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti. ZOTEV Başkanı Fikret Zaman da programda konuşma yaparak şöyle dedi:
"Bu güzel günde sizlerle olmaktan gurur duydum. Okulumuz, ülkenin dört bir tarafına mühendis yetiştirdi. Günümüze kadar içimizden bakan, milletvekili, belediye başkanı gibi ünlü isimler çıktı. Okulumuz, son yıllarda yarışmalarda başarılar buluyor. Bunlar bizlerin gururudur. Okulumuzu seviyor ve sahip çıkıyoruz. Gücümüzü vakfımıza bağış yapan üyelerden alıyoruz. Bu yıl üçüncü pilav şenliğini organize ettik."
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de EML mezunu olduğunu söyleyerek meslek liselerinin önemine değindi. Başkan Eşref, "1966 yılında ortaokuldan mezun olduğumda meslek sahibi olmam gerektiğini düşündüm. EML'yi tercih ettim. EML'den 1969 yılında mezun oldum. Bu gün hala gençlerin iş bulmada, meslek liselerinde daha ağırlıklı eğitim görmelerini istedik. Bu okulda okuyanlar yüksek eğitim kalitesiyle yönetici oldu. Bizler için çok emek sarf ettiler. Öğretmenlerimizin de emeğiyle bu günlere geldik. Vakıf da geleneksel pilav günleriyle okulun kalitesini ileriye taşıyor" diye konuştu.
Programda 60'ı aşkın eski mezuna, 20 kadar öğrenci ve 4 öğretmene plaket verildi. Programda halk oyunu gösterisinin sergilenmesinin ardından pilav dağıtımına geçildi.
EML'den bu güne kadar yaklaşık 45 bin kişinin mezun olduğu öğrenildi.