Doğa geri almadan kısa filminizi çekin!

Hem ödül kazanın hem de çevre sorunları konusunda farkındaklık yaratın!

Doğa geri almadan kısa filminizi çekin!

Yeşil Bilgi Platformu, “Doğa Geri Almadan” konseptinden hareketle, yaşanabilir bir dünya için sınırlı doğal kaynaklar henüz tükenmeden yapılabilecek çok şey olduğunu, sinemanın diliyle anlatabilmek amacıyla, bu kez, “kısa çevre filmleri” yarışması düzenliyor. Başvuruların 24 Mayıs 2010 tarihine kadar devam edeceği yarışmanın Seçici Kurulu’nda, jüri üyesi olarak, çeşitli alanlarda önemli görev yapan fikir liderlerinin yanı sıra, sinema sektöründen sivil toplum kuruluşlarına kadar değerli isimler yer alıyor.

Çevre bilgisini toplumun geniş kesimlerine yaymak ve toplum genelinde bilginin bilince dönüşmesini sağlamak hedefiyle, 2008 yılında, Koç Bilgi Grubu liderliğinde kurulan Yeşil Bilgi Platformu, çevre sorunlarına dikkat çekmeye ve kamuoyu nezdinde duyarlılığı artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor.

2010 yılında özellikle çevresel risklerin altını çizmeyi amaçlayan Platform, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası gündemine paralel olarak, “Doğa Geri Almadan” konseptinden hareketle, yaşanabilir bir dünya için sınırlı doğal kaynaklar henüz tükenmeden yapılabilecek çok şey olduğunu, sinemanın diliyle anlatabilmek amacıyla, tüm çevre dostlarını ortak bir dil oluşturmaya davet ettiği “kısa çevre filmleri” yarışması düzenliyor.

28 Nisan 2010 tarihi itibariyle başlayan yarışmanın başvuruları, 24 Mayıs’a kadar devam edecek. Jüri değerlendirmesinin ardından finale kalan eserler, Platform’un web sitesi www.yesilbilgi.org‘da halk oylamasına sunulacak. Yarışmanın sonucu, Haziran ayında gerçekleştirilecek olan törende açıklanacak.

İlk üçe kalan eserler, Yeşil Bilgi Platformu tarafından ödüllendirilecek:

Birinci Eser: 3.000 TL, İkinci Eser: 2.000 TL ve Üçüncü Eser: 1.000 TL para ödülüne hak kazanacak.
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası öncesinde, çevre sorunlarıyla ilgili olarak toplumun geniş kesimlerinde çevre bilincini artırmayı hedefleyen Yeşil Bilgi Platformu, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ve yine 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası gündemine paralel olarak, orman yangınları konusuna dikkat çekmiş ve “yaz mevsimi, yangın mevsimi olmasın” mesajını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yarışmaya önemli isimlerden destek geldi!

Türkiye’de kısa film sektörünün gelişimine liderlik yapan, Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali’nin Direktörü Hilmi Etikan’ın danışmanlığını yaptığı yarışmanın Seçici Kurulu’nda jüri üyesi olarak, çeşitli alanlarda önemli fikir liderlerinin yanı sıra, sinema sektöründen sivil toplum kuruluşlarına kadar değerli isimler yer alıyor. Yarışmanın jürisi şu isimlerden oluşuyor: Yönetmen Andaç Haznedaroğlu, gazeteci/yazar Günseli Özen Ocakoğlu, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Genel Sekreteri Levent Ballar, TEMA Vakfı Başkanı Lütfü BAŞ, sinema yazarı Mehmet Açar, oyuncu Mehtap Bayri, yapımcı ve yönetmen Mustafa Şevki Doğan, radyo yapımcısı/siyaset bilimci Ömer Madra, WWF Türkiye CEO’su Tolga Baştak, oyuncu Ufuk Özkan, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Gazeteport Yazarı Yavuz Semerci, oyuncu Yetkin Dikinciler ve Koç Bilgi Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Banu Aydoğan.

Filmlerinizin Kurgusunu iMovie ile Apple APR’lardaki bilgisayarlarla Ücretsiz Yapın!
Yeşil Bilgi Platformu, kısa filminin kurgusunu iMovie programı ile yapmak isteyen adaylara, Apple Store’lardaki bilgisayarlardan ücretsiz faydalanma imkanı sunuyor. Türkiye genelindeki Apple ürünleri satış mağazaları olan 13 APR’dan herhangi birine giden adaylar, kurgu dahil, çektikleri filmlerle ilgili ihtiyaç duydukları diğer tüm uygulamalar konusunda iMovie’den faydalanabilecek.
iMovie uygulaması hakkında https://www.apple.com/tr/ilife/imovie/ adresinden bilgi alınabilir.

Fida Film’in sponsor, Gazeteport ve Natural Life Channel’ın ise medya sponsoru olarak destek verdiği yarışmanın başvuru formu, katılım koşulları ve diğer ayrıntılı bilgilerine www.yesilbilgi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Yeşil Bilgi Platformu Hakkında: Yeşil Bilgi Platformu; Koç Bilgi Grubu liderliğinde kurulan ve bünyesinde KoçSistem, Koç.net, Bilkom, Promena, KaTron, Callus, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri’nin yanı sıra, Koç Topluluğu şirketlerinden Tanı ve Zer’in de yer aldığı, bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi platformudur.
24 Eylül 2008 tarihinde faaliyetlerine başlayan Yeşil Bilgi Platformu’nun amacı; çevre sorunlarıyla, öncelikle, bu konudaki bilgi eksikliğini gidererek mücadele etmektir. Platformun iletişim merkezi olarak da işlev gören www.yesilbilgi.org’da çevre konusundaki haberler, güncel gelişmeler, etkinlikler, röportajlar ve bilgilere yer verilmektedir.
Yeşil Bilgi Platformu, çevre alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olan Buğday Derneği, ÇEVKO, Doğa Derneği, TEMA, TURMEPA, TÜRÇEK ve WWF-Türkiye ile işbirliği içerisindedir ve Fütüristler Derneği, Koç Üniversitesi ve Gazeteport, Platform’un iş ortaklarıdır.