Çevre Koruma Derneği 9. Olağan Genel Kurulu

Zonguldak Çevre Koruma Derneği'nin 9. Olağan Genel Kurulu Belediye Kültür Merkezi (BKM) Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Çevre Koruma Derneği 9. Olağan Genel Kurulu
Derneğin 9. Olağan Genel Kurulu'na, Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kurulda, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından derneğin faaliyet ve denetim raporu okundu.
Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, çocuklarda çevre bilincinin aşılanması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gürbüz, "Derneğimiz 3 yıllık çalışmaları süresince ilimizin çevre sorunları ile ilgili birçok konuda faaliyetlerini sürdürmüştür. Sürekli çevre sorunları yaşanan Zonguldak'ta yönetim kurulu olarak görev süremiz boyunca yaşanabilir bir kent olma, gerçek kent kimliği kazanabilme konusunda elinden geleni her türlü zorluğa karşı yapmaya çalışmıştır. Geri dönüşümün ilimizde yaygınlaştırılmış bir sistemle sağlanması konusunda Belediye Başkanımızla iletişimimiz sürmektedir. Kısa sürede bu çalışmanın başlamasını bekliyoruz. Bu konuda derneğimiz yaygın bir çalışmayı başarıyla sürdürmektedir. Ülkemizde ve Zonguldak'ta çok yoğun olarak yaşanan çevre kirliliği büyük oranda insanların duyarsızlığından kaynaklandığı, karar mekanizmalarını harekete geçirmek için çok az kişinin gayret gösterdiği açıktır. Bizler zor şartlarda çalışan sivil toplum örgütleri olarak çevre bilinci kazandırmak ve yaşanabilir bir dünyaya ve kente sahip olabilmek için her zaman gayretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
Konuşmanın ardından, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Yönetim Kurulu üyeleri, Meltem Gürbüz, Kutlu Günvar, Lale Karakulak, Safiye Yazıcı, Pınar Eşref, Zehra Velioğlu, Sanem Demir, Cansu Daşdemir, Canan Ayözger, Ahmet Öztürk, Nimet Kanca, Ali Salih Yazıcı, Erdinç Günay, Melahat Çöğendez, Vesile Dermenli, Mustafa Bodur, Ülkü Aşçı ve Hülya Yılmaz. Denetim kurulu üyeleri ise, Turhan Demirtaş, Şendoğan Kolsuz, Aykut Kırbıyık, Ümit Velioğlu, Zekeriya Cevat Özer ve Ömer Avcı olarak kabul edildi.