Araban'da uçurtma şenliği

Gaziantep'in Araban ilçesinde ilk defa uçurtma şenliği düzenlendi. Araban Belediyesi ve Arabanlılar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin birlikte

Gaziantep'in Araban ilçesinde ilk defa uçurtma şenliği düzenlendi. Araban Belediyesi ve Arabanlılar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin birlikte düzenlediği etkinlik, Araban Kalesi'nde yapıldı.

Katılımın çok fazla olduğu şenlikte birbirinden güzel, rengarenk uçurtmalar gök yüzünü süsledi. Şenliğe, küçükler kadar büyükler de ilgi gösterdi. Jüri üyelerinin belirlediği üç kişiye en güzel uçurtma ödülü olarak kol saati hediye edildi.

Uçurtma Şenliğine katılan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, "Bu düzenlediğimiz ilk uçurtma şenliği, fakat katılım beklentimizin çok üzerinde oldu. İnşallah bu şenlik geleneksel olarak her yıl düzenlenecek. Bundan sonraki şenliklerimiz daha coşkulu geçecek." dedi.

Özdemir, etkinliğe ortak olan Arabanlılar Derneği'ne teşekkür ettiğini söyledi. Arabanlılar Derneği Başkanı Celal Yıldırım ise bir eğitim derneği olarak, çocuklara yönelik her türlü etkinliğin yanında olduklarını kaydetti.