Sungurlu'da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Çorum'un Sungurlu ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk tören Atatürk anıtında düzenlendi. Törene Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı J. Üst. Kıvanç Sağlam, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve vatandaşlar katıldı. Buradaki törenin ardından Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen kutlama programına geçildi.
Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, "19 Mayıs, Anadolu'da yeni Türk Devleti'nin fiilen temellerinin atıldığı, Türk'ün onur ve gururuyla 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' parolasıyla Türk Milli Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığı gündür. Atatürk bugünü gençlerimize armağan etmiştir. Bu çok anlamlı günün coşkusu ile bayramınız kutlu olsun" dedi.
Dursun'un konuşmasının ardından törene katılan okulların geçit töreni yapıldı. Programda öğrencilerin halk oyunları ve jimnastik gösterileri büyük beğeni topladı. Tören, gençlik koşusu, voleybol, satranç ve masa tenisi turnuvaları, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.