Siverek'te Kuduz Karantinası

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Gürakar beldesinde bir inekte kuduz tespit edilmesiyle mahallede karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezine bağlı Gürakar beldesi Sofice Mahallesi'nde yaşayan Muzaffer Timur adlı vatandaşın 5 gün önce ineği hastalandı. Timur'un İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurması üzerine veteriner hekimlerin yaptığı kontrollerde inekte kuduz hastalığı şüphesi görüldü. İneğin baş kısmı gövdesinden ayrılarak incelenmek üzere Adana'ya gönderildi. Adana'da yapılan incelemede ineğin kuduz olduğu tespit edildi. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de söz konusu mahallede karantina çalışmaları
başlattı.
Bu arada, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı Gürakar beldesine bir sağlık ekibi göndererek inekle temasta bulunan 9 kişiye kuduz aşıları yapıldı. Sağlık ekipleri, köylülere kuduz semineri verdi. Sofice Mahallesinde başlatılan karantinanın yaklaşık 6 ay boyunca devam edeceği ve beldeye hayvan giriş ve çıkışların yasaklandığı bildirildi.
Öte yandan, Kaymakam Kemal Yıldız, endişe edilecek bir durumun olmadığını belirterek, beldenin genelinde gerekli önlemlerin alındığını, inekle teması olan vatandaşların mutlaka sağlık ekiplerine bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.