Korkuteli'nde 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Korkuteli'nde de coşkulu törenlerle kutlandı.

Korkuteli'nde 19 Mayıs Kutlamaları
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumu'nda devam eden törenlere Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Personel Üsteğmen Volkan Onay, Belediye Başkanı Hasan Gökçe, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, törende yaptığı konuşmada, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı azalmayan ve gittikçe daha çok anlam kazanan bir anlayışla kutlamaktayız. Ümitsizliği ümide, durgunluğu dinamizme, esaretle ölüm duygusunu cesaretle ölme idealine, yok olmayı var olmaya, ezilmişliği inanmışlığa dönüştüren güç, Mustafa Kemal Atatürk'ün aşk dolu vatan millet sevgisi ve onun dahi şahsiyetidir. 19 Mayıs ümittir, bir yeni doğuştur, bir inançtır ve yeniden doğuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği sevgili gençler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerinin ardından gerçekleştirilen resmi geçit töreninden sonra ise öğrenciler gösterilerini sergiledi.