Esenyurt'ta 19 Mayıs Heyecanı

Başkan Kadıoğlu Esenyurtlu gençlerin sevincine ortak oldu

Esenyurt'ta 19 Mayıs Heyecanı
Türkiyenin her bölgesinde olduğu gibi Esenyurt’ta da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Esenyurt’taki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri Hükümet Konağı’nın önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na doğru gerçekleştirilen yürüyüşle start aldı. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Albay Orhan Gündüz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve çeşitli sivil toplum örgütleri çelenk bıraktılar. Daha sonra tüm katılımcılar tarafından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

“Anadolu İnsanının gerçek bayramıdır.”

Esenyurt’taki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine daha sonra Gaziler Parkı’ndaki Şehir Stadyumu’nda devam edildi. Burada yapılan kutlama törenine Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Albay Orhan Gündüz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Törene saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlandı. Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan” 19 Mayıs 1919 hep birlikte gururla andığımız ve her yıl dönümünde aynı heyecanla kutladığımız bir gündür. Bu bayramı anlamamız için dönüp tarihimize bakmamız gerek. 19 Mayıs bir Hürriyettir ve Anadolu İnsanının gerçek bayramıdır. Hepinizin bayramı kutlu olsun. “ dedi. Törende ilçe bazında düzenlenen şiir, kompozisyon ve çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere madalyaları ve armağanları Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Albay Orhan Gündüz ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından verildi.

Esenyurt’ta ki bayram kutlamasında, ilçede bulunan çeşitli okulların öğrencileri tarafından hazırlanarak sunulan çeşitli gösteriler büyük ilgi ile izlenerek alkışlandı. Esenyurt Gaziler stadyumundaki kutlamada Özel Canım Esenyurt engelliler okulu öğrencilerinin sergiledikleri dans gösterisi büyük alkış aldı.

Başkan Kadıoğlu öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu.

Kutlama töreninde öğrencilerin hazırlamış oldukları gösterilerin sona ermesinin ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek heyecanlarını paylaştı.