Erciş'te 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi'

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi' kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.

Erciş'te 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi'
  Karataşlar Mevkii ' nde bulunan Ebubekir Çiftci Parkı yanındaki boş alanda düzenlenen törenle 5 bin adet çam fidanı dikildi . Törende bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , Çevre Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde üç yıldır yürütülen proje ve ilçede devam ettirdikleri ' Gönülden Gönüle Eğitim Projesi kapsamında bir hatıra ormanı oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi . Ağaç dikilen alanın ileride vatandaşların mesire alanı olarak da kullanılabileceklerini belirten Kaymakam Kurtoğlu , alanın ilçenin en güzel yerlerinden biri olduğunu söyledi . Kaymakam Kurtoğlu , " Bu fidanlığın kurulmasında destek olan başta belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza , sivil toplum örgütlerimize , esnaflarımıza teşekkür ediyorum . Bu hatıra ormanını hem kaymakamlık olarak bizler , hem de belediyemiz gelişmesine ileriki zamanlarda da katkı sağlayacağız . Oluşturulan bu orman ' Yeşil Erciş ' e de ayrı bir güzellik katacağına yürekten inanıyorum " dedi .
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Çiftci ise ilçenin en gözde yerlerinden biri olan bu alanın ilçe kaymakamlığı tarafından ' Gönülden Gönüle Eğitim Projesi ' kapsamında hatıra ormanına çevrilmesinin çok isabetli bir karar olduğunu kaydetti . Ağaçlandırılan alanın bakımını belediye olarak üstlendiklerini belirten Çiftci , " Bu alan ilçemizin en güzel mesire alanlarından birisi ancak , bu güne kadar belki de bir çoğumuzun ilk kez geldiği bir yerdir . Şehri tamamen görebileceğiniz bir konumdadır . 10-15 yıl sonrasını düşündüğümüzde bu alan mükemmel bir mesire alanı haline gelecektir . Ağacı dikmek yetmiyor . Onu korumak da her vatandaşımızın görevidir diye düşünüyorum " şeklinde konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından , folklor gösterileri eşliğinde protokol üyeleri , kamu kurum çalışanları , öğrenciler , esnaf ve sivil toplum örgüt temsilcileri birlikte 5 bin adet çam fidanını toprakla buluşturup can suyunu verdiler .
Düzenlenen ağaç dikme törenine Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , Belediye Başkanı Fatih Çiftci ' nin yanı sıra 108 . Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım , kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri , asker , polis , öğrenci ve öğretmenler katıldı .