Edirne'den Ardahan'a Bisiklet Turu

Edirne Bisiklet Kulübü'nce, ''Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın'' sloganıyla Edirne'den Ardahan'a düzenlenen 2 bin 69 kilometrelik bisiklet turu, Ardahan'da son buldu.

Edirne Bisiklet Kulübü Derneği'nin 2009-2010 çalışma programı doğrultusunda, tarihi ve güzellikleri koruma, toprağa saygı, küresel ısınmaya hayır ve yaşanabilir bir dünya için ''Dünyamız Çöl, Geleceğimiz Yok Olmasın'' sloganıyla başlatılan bisiklet turu Ardahan Merkez Öğretmenevi önünde sona erdi.
Sadi Çalışkan, Serkan Doruk Tufan, Rahman Karataş ile Şener İşbilir adlı bisikletçiler, Ardahan Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atilla Topal Ömer, Ardahan Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Çetin Demirci tarafından güllerle karşılandılar.
Edirne'den Ardahan'a selam getirdiklerini söyleyen ekip sorumlusu Sadi Çalışkan, "Sayın Valimiz ve daha önce Ardahan'da görev yapan Tugay Komutanımız Tuğgeneral Paşa Özen, belediye başkanımız ve Edirnelilerin selamını getirdiklerini belirttiler. Tahmini olarak 26 gün içerisinde bitirmeyi düşündüğümüz turumuzun 25. gününde buradayız. Çok mutluyuz. Bizleri çok iyi bir şekilde karşıladılar. Çevreyi kirletmeyen, çevre dostu, insanları birbirine kaynaştırabilen bisikletlerimizin sayesinde sizlere kavuştuk.
Edirne'den Ardahan'a bir bağ oluşturduk. İnşallah seneye bir daha tekrarlarız. 25 günde 2 bin 69 kilometre yol kat ederek size ulaştık" diye konuştu.
Ekip, 25 gün içinde Edirne, Çorlu, Büyükçekmece, Şile, Kandıra, Akçakoca, Zonguldak, Bartın, Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop, Alaçam, Samsun, Terme, Ordu, Görele, Trabzon, Sürmene,Rize, Arhavi, Artvin'den geçerek Ardahan'a ulaştı.
Ekip, geceyi Ardahan Öğretmenevi'nde geçirdikten sonra bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılacak.